10 Mayıs 2021 Pazartesi

Twitter hakkında merak edilenler ve bazı kısaltmalar

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdiye dek twitter hakkında birçok konu işledik ve işlemeye devam edeceğiz. Bu konuların hepsine twitter etiketine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu konuda ise merak edilen bazı meseleleri soru cevap şeklinde işleyeceğiz. Sizler de yorum bölümünden soru sorabilirsiniz.

Tweet düzenleme var mı?

Şimdilik tweet düzeltme aracı yok, böyle bir özelliğin test edildiği söylense de şimdilik tweet düzenleme yoktur. 

Direkt mesaj(dm) gönderilemedi ne demek?

İnternetiniz var mı kontrol edin, sonrasında kişinin sizi engelleyip engellemediğine bakın, bir problem yok gibi görünüyorsa muhtemelen Twitter günlük mesaj limitine takılmış olabilirsiniz.

Bu tweet kullanım dışıdır ve tweet kullanılamıyor ne anlama gelir?

Bu konu çok tartışıldı, twitter help sayfasında da bu konuya değinilmemiş ancak biz bunu test ettik. Bir tweeti alıntılayarak yorum yaptık. Sonra orijinal tweeti sildik ve alıntı tweetimizde "bu tweet kullanım dışı" ibaresini gördük. Demek ki orijinal tweet silinince alıntı tweetlerde bu ibare görünüyor. Bu konuda bir görüş daha mevcut. Twitter'ın bot hesaplarla mücadele etmek için bazı bot hesapların tweetlerine bu ibareyi uyguladığı söylense de bu konuyu test edemediğimiz için kesin bir şey söyleyemiyoruz. Fakat orijinal tweet silinince alıntı tweette kesinlikle böyle bir ibarenin olduğunu söyleyebiliriz. 

Bu ibarenin ayrıca engelleme sonucu çıktığını da gördük. Orijinal tweeti alıntıladık ve sonra hesabımızı engellettik. Alıntı tweete yapılan yorumu gördük ama yine o ibareti gördük: bu tweet kullanım dışı. Demek ki engelleme sonucu da bu ibareyi alıntı tweetlerde görebiliyoruz. Orijinal tweet sahibi hesabını gizlediğinde de yine bu ibareyi gördük. 




Bu tweet artık var olmayan bir hesaba ait

Araştırırken zorlandığımız bir konu oldu bu. Tweet artık var olmayan bir hesaba aitse neden tweet silinmemiş de bu uyarıyı görüyoruz? Yabancı kaynaklardan öğrendiğimiz kadarıyla hesap herhangi bir gerekçeden dolayı silinmiş/kapatılmışsa bu uyarıyı görüyor olabiliriz.  

Beni herkes takip etmesin istiyorum, nasıl olur?

Eğer hesabınız herkese açıksa maalesef şimdilik bunu ayarlayamazsınız. Herkes sizi takip edebilir. Fakat hesabınızı korumalı yaparsanız o zaman size takip isteği yollamak zorundalar. Siz kabul ederseniz ancak o zaman sizi takip edebilirler. 

RT ne demek?

RT retweet kısaltması olup başkasının tweetini olduğu gibi paylaşmayı ifade eder. Nasıl yapıldığı ile ilgili retweet konusunu inceleyebilirsiniz. 

TT nedir? neyin kısaltması

Trend Topic kısaltması olan TT trendleri ifade eder. Gündeme baktığınızda gördüğünüz sözcükler TT listesidir. Daha kapsamlı bilgi için TT listesi kullanılır konusunu inceleyin. 

FF ne anlama gelir?

Follow Friday kısaltması olan FF takip önerisi için kullanılır. #FF@internetindostu yazarak bu hesabı önerdiğinizi ve takip etmelerini söylersiniz. 

Me irl?

Me in real life kısaltması olan me irl, gerçek hayatta ben demektir. Yabancı kaynaklıdır ve zaman zaman kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır bu ifade. 

Tbt ve tb ne demek peki?

Son yazdığımız kısaltmalar sadece Twitter değil diğer sosyal medya araçlarında da kullanılan kısaltmalardır. #tbt özellikle instagram'da, yer yer Twitter'da gördüğümüz bir kısaltma. Eski günleri yad etmek için bir fotoğraf, video, yazı seçilir ve #tbt ve #tb etiketi ile paylaşılır.  Bu ifade geçmişi anmak için kullanılır. Örneğin 8 yıl öncesine ait bir konser fotoğrafı paylaşıp #tbt, #tb yazabilirsiniz. Eğer geçmişi Perşembe günleri anıyorsanız #tbt diğer günlerde anıyorsanız #tb etiketi ile paylaşım yapabilirsiniz.

Gt Kt nedir?

Geri takip kısaltması olan gt "takip edersen ben de takip ederim" anlamında kullanılır. Bu ifade yerine takibe takip gibi şeyler de yazılabilir. Kısacası karşılıklı takipleşelim, senin de benim de takipçi sayımız artsın demek için kullanılır. Kt de yine karşılıklı takip ifadesidir. 

Twitter ile ilgili merak edilenleri sorular soruldukça güncellemeye devam edeceğiz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica