9 Mayıs 2021 Pazar

Retweet ve alıntı tweet nasıl atılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da yeniyseniz RT kavramını duymuşsunuzdur. Peki neyin kısaltması bu RT ve ne demek? RT, retweet kısaltmasıdır. Başkasının tweetini paylaştığınızda buna retweet denir. Örneğin bir haber sayfasını takip ediyorsunuzdur ya da olay çıkaran bir tweet görmüşsünüzdür, tweet altında retweet simgesine dokunup bunu sizi takip edenlerle paylaşmış olursunuz. Nasıl yapıldığını aşağıda anlatacağız, öncelikle alıntı tweet'ten de bahsedelim. 

Alıntı tweet bir tweeti retweet ederken onunla ilgili yorum yapmayı ifade eder. Yani haberi paylaşırken onun hakkında görüşlerinizi de yazabilirsiniz. Her ikisinin de nasıl yapıldığını anlatalım.


Tweet altında görmüş olduğunuz simgelerden ikincisi retweet simgesidir. Bu simgeye tıkladığınızda retweet ve alıntı tweet şeklinde iki seçenek çıkar. Retweet dediğinizde profilinize girenler ve takipçileriniz ilgili tweeti retweetlediğinizi görürler. Ama bu size ait bir gönderi olmadığı için kişiler favori atarlarsa ya da yorum yaparlarsa orijinal tweete yönlendirilirler. Retweet silmek istiyorum diyorsanız RTlediğiniz tweetin altındaki simgeye dokunup retweeti geri al deyin, böylelikle RT iptal olur. 


Alıntı tweet seçeneğini işaretlediğinizde ise paylaştığınız şeyle ilgili bir şeyler yazabilirsiniz. Buna tweet içinde tweet paylaşma da diyebiliriz. Bu sayede paylaştığınız tweet ile aynı görüşte olmadığınızı hatta karşısında durduğunuzu beyan edip kişilerin alıntı tweet paylaşımınızın altına gelip yorum yapmalarını, tweetinizi beğenmelerini sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda en çok etkileşimi alıntı tweetler almaktadır. Kendi tweetini alıntılama da yine buradan yapılmaktadır. Tweetinize gidin ve simgeye dokunup bir şeyler yazıp tweetleyin, işte bu kadar. 

Retweet korumalı hesaplarda çalışmaz. Eğer retweet yapamıyorum diyorsanız kişinin korumalı hesaba sahip olup olmadığına dikkat edin. 

Paylaştıklarım retweet yapılmasın istiyorum, mümkün mü?

Hesabınız herkese açıksa eğer herkes tweetlerinizi retweetleyebilir. Bunu kapatmanın tek yolu korumalı hesap olmak yani hesap gizlemektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica