4 Mayıs 2021 Salı

Twitter TT ne demek, gündeme nereden bakılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'ın kendine has jargonu vardır. Eğer bu dünyaya yeni girdiyseniz kimi kısaltma ve sözcüklere yabancı kalabilirsiniz. Arada duyarsınız "x tt olmuş", TT mi? TT de ne demek? diyebilirsiniz. Bir şeyin TT olması gündem olduğu anlamına gelir. TT neyin kısaltması derseniz de Trend Topic kısaltmasıdır. Örneğin bir ünlü ses getirecek açıklamalarda bulunur, o kişiden söz edile edile gündeme yani trend topic'e düşer. Trend topic adından da anlaşılacağı üzere trend olan konu, herkesin bahsettiği konu gibi bir şeye işaret eder. Kısacası TT Trend Topic demektir ve buna gündem de denmektedir. Peki TT listesine nereden bakılır? Pc üzerinden girişlerde ana sayfadayken sağda "ilgini çekebilecek gündemler" şeklinde özelleştirilmiş bir TT listesi görürsünüz.


Android Twitter uygulamasında en altta yer alan büyüteç simgeli arama simgesine dokunduğunuzda direkt TT listesini göreceksiniz. Arama simgesine dokunduktan sonra yukarıda bir şey aramanız gerekmkez. Bu butona dokunduğunuzda direkt gündem önünüze serilecektir. 


Eğer Twitter'da yeniyseniz Twitter sizin ilgi alanlarınızı bilmediği için yukarıdaki örneklerde görüldüğü gibi genel gündemden birbiriyle alakasız hashtagleri sunar. Gündem hashtaglerine tıklayıp popüler/en son yazılan şeyleri görebilir ve bu kervana sizler de katılabilirsiniz. Gündem etiketlerine dokunduğunuzda nasıl başkalarının bu konuyla ilgili yazdıklarını görüyorsanız sizler de gündem etiketlerini birebir yazıp tweetinizin herhangi bir yerine yerleştirdiğinizde başkaları da sizi görecektir. Eğer Twitter'da iddialıysanız gündem başlıklarını değerlendirebilir ve daha görünür olabilirsiniz. TT listesindeki hashtagler karmaşık bunlara bakarak nasıl yazacağım diyerek endişelenmenize gerek yok. Bunlardan birine tıklayıp o ekrandayken "tweetle" butonuna dokunduğunuzda hashtag otomatik olarak tweetinize eklenecektir. 

Twitter'da gündem olmanın belli başlı kuralları ve algoritması vardır. Zaman zaman bu niye tt olmuş diyeceğiniz şeyler görebilirsiniz. Bu tür şeyler bazen ekip çalışması ve özgün sözcükler ile oluşturulmaktadır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica