19 Mart 2021 Cuma

Twitter'da korumalı hesap nasıl yapılır? Gizli hesap hakkında açıklamalar

Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere Twitter'da hesap gizleme olarak bilinen, kendinizi korumaya alabileceğiniz bir ayar mevcut. Bu ayarı yaptığınızda tweetlerinizi takipleştiğiniz kişiler dışında kimse göremez. Beni herkes takip etmesin diyenlerin yapması gereken ayar budur. Bu ayar ile takipler isteğe dönüşür ve kabul etmeniz durumunda takip edebilirler. Bu tweetler korumalı şeklinde gördüğünüz hesaplar gizlenmiş hesaplardır. 

Web sitesinden girenler sol menüden "daha fazla" seçeneğine tıklayıp ayarlar ve gizlilik/ gizlilik ve güvenlik/ hedef kitle ve etiketleme sıralamasını takip edip "tweetlerini korumaya al" karşısındaki tik'i işaretlediklerinde "Tweetlerin korumaya alınsın mı? Bu işlem sonucunda onları yalnızca Twitter takipçilerin görebilir." uyarısını görecekler, "korumaya al" diyerek işlemi sonlandırabilirler.


Telefondan girenler, üç çizgi şeklinde olan menüden ayarlar ve gizlilik/gizlilik ve güvenlik sıralamasını takip edip tweetlerini korumaya al seçeneğini işaretleyip hesaplarını gizleyebilirler.




Hesap gizleme işlemi yapmadan önce tweetlerini korumaya al seçeneğinin hemen altında yer alan daha fazla bilgi al ile hesabı korumalı yapmanın ne anlama geldiğini okumayı unutmayın. 

1-) Gizli hesabımdan birini takip edersem ama o beni takip etmezse paylaştıklarımı görür mü?
* Hayır. Yazdıklarınızı görebilmesi için size takip isteği yollaması ve kabul etmeniz gerekir.

2-) Hesabım gizliyken, beni takip etmeyen birinin tweetine yorum yapsam beni görür mü? 

*Hayır. Eğer yorum yaptığınız kişi sizi takip etmiyorsa yorumunuz yerine "Bu hesabın sahibi, Tweetlerini kimlerin görüntüleyebileceğine kısıtlama getirdiği için bu Tweeti görüntüleyemiyorsun" yazısını görür ve adınızı dahi göremez. 

3-) Gizli hesabımda twitter silme ve dondurma işlemi yapabilir miyim?

* Evet, hesap dondurma, silme ve diğer tüm ayarları gerçekleştirebilirsiniz. 

4-) Korumalı hesabımdayken, beni takip etmeyen birinin tweetini beğenirsem beni görür mü?

*Hayır, göremez. 

Sizlerin de sormak istedikleri olursa yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica