14 Mayıs 2021 Cuma

Twitter hesabının Google'da görünmesini sağlamak

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önceki konumuzda Twitter hesabını Google'dan gizlemek mümkün mü, bunu tartıştık. Bu konuda da talep olduğunu fark ettiğimiz için ayrı başlık altında değerlendirmek istedik. Bilindiği üzere Google'da çıkmak demek diğer arama motorlarında da çıkmak anlamına geldiği için, bizler konuyu Google özelinde değerlendireceğiz. 

Twitter hesabım ve tweetlerim Google'da görünmüyor diyenler öncelikle hesapları korumalı ise korumayı kaldırmalıdırlar. Bundan sonrası ise Tweet paylaşmaktır. Sadece Tweet paylaşarak bile zaman içinde Google'da görünebilirsiniz. Fakat bu işlemi hızlandırmak için daha fazla yerde görünmelisiniz. Google botları aktif hesaplara, çok takipçili hesaplara daha fazla uğrarlar ve bunlar Google'da daha hızlı indekslenirler. Bazen Google'da arama yaptığınızda 2-3 dakika önce atılmış Tweetlerin bile indeks aldığını görürsünüz, bunların çok takipçili hesaplar olduğuna ve fazla etkileşim aldığına dikkat edin. Google botları hareketi sever, hareket varsa eğer indeks de vardır. 

Öyleyse sadece Tweet atmak yetmez. Çok takipçili hesapların gönderilerini beğenin, tweet altına yorum yapın. Beğeniler de yanıtlar da indekslenirler. Google botları sık sık uğradıkları etkileşimli tweetlerin altında sizi görünce misafiriniz olur ve Tweetlerinizin tadına varırlar. Bu konuda bir zaman dilimi vermek mümkün değildir ama nihayetinde bu işlemler daha hızlı indeks almanızı sağlayacaktır. 

Bir diğer yöntem ise gündemdeki konulara yazmaktır. Twitter TT listesinde her gün binlerce kişinin yazdığı etiketler oluyor. O an bu etiketleri kullanarak tweet atmanızın da size artısı olacaktır. Hele bir de tweetiniz tutarsa sırtınız yere gelmez. 

Blogunuz(blogspot, tumblr fark etmez) ya da siteniz varsa eğer buralarda da uygun bir yere twitter linkinizi/butonunuzu koyduğunuzda bu işlem de Twitter hesabınızın indeks almasına katkı sağlayacaktır. Tabii bunun için blogunuzun da Google botları tarafından ziyaret edilmesi gerekir.

Twitter hesabınızın Google'da indeks alıp almadığını şu yöntemle kontrol edebilirsiniz:

site:twitter.com/kullaniciadi

Bu ifadede kendi kullanıcı adınızı yazıp enterladığınızda indekslenen tweetlerinizi görebilirsiniz. 

Bizi Twitter'dan takip edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica