13 Mayıs 2021 Perşembe

Twitter'da yorum yapma ve okuma nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Bizler Twitter'ı az ya da çok bilen herkes için bir şeyler yazıyoruz. Bugün de bu konuya yabancı olan ve yeni yeni Twitter kullanmış kişilerin tweet yorumlarını nereden göreceğini ve nasıl yorum yapacaklarını anlatacağız. Twitter'da yorum yapma özelliğine "yanıtlama" denmektedir. Aşağıda örnek bir tweet görüyoruz. Eğer bu tweeti ana sayfada görüyorsanız tweete giderek ya da gitmeden direkt tweet altında bulunan konuşma balonu simgesine dokunup "yanıtını tweetle" kutucuğundan bir şeyler yazabilir ve "yanıtla" diyerek yorumunuzu gönderebilirsiniz. 

Tweete gelen tepkileri okumak ve gerekirse onlara cevap vermek isterseniz de öncelikle tweete gitmeniz gerekir. Aşağıdaki görselde işaretlediğimiz gibi yazı bölümüne dokunup direkt tweete gidebilirsiniz. 



Sadece resim paylaşılmış bir tweette ise kullanıcı adı bölümüne dokunabilirsiniz. Tarih yazılan bölüme dokunmanız da yeterlidir. 



Tweete gittikten sonra yorumları okuyabilirsiniz. Eğer bol yanıt verilen bir tweetse altında çokça tartışma dönmüş olabilir. Bu tartışmalarda kimin kime cevap verdiği karışmaktadır bazen. 


Yukarıdaki örnekteki gibi "yanıtları göster" dediğinizde, orijinal tweete yorum yapmış birinin tweetine gelen yorumları görürsünüz. Bunu Facebook yorumları gibi düşünebilirsiniz. Ne oluyordu Facebook'ta? Orijinal gönderi altında çok sayıda yorum yapanlar olur ve bu yorumlardan bazısı tepki çeker ve o yoruma yorum yapılır. Aynı özellik burada bu şekildedir. Sizler de yanıtlamadan önce yorumları mı yanıtlıyorsunuz yoksa orijinal tweeti mi? dikkat edin ve o şekilde tweetleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica