14 Mayıs 2021 Cuma

Bilgisayar ve telefon için varsayılan tarayıcıyı ayarlama

Sponsorlu Bağlantılar

Bir cihaz için varsayılan tarayıcı ne anlama gelir? Varsayılan tarayıcı, cihazınızın "benim tarayıcım budur" diyebilmesidir. WhatsApp'tan size bir link geldi ve tıkladınız, hangi tarayıcı açacak bu linki? Opera, chrome, firefox? Cihazınızın "şununla aç" dediği bir ayarı mevcuttur. İşte buna varsayılan tarayıcı denir ve bu değiştirilebilir bir şeydir. Birkaç cihaz için yapacağımız anlatım hemen hemen her cihazda benzer şekildedir. Önce bilgisayarda nasıl yapıyoruz bakalım. Hangi tarayıcıyı varsayılan yapmak istiyorsak ona tıklıyoruz.

Chrome'u varsayılan yapmak için ayarlar/varsayılan tarayıcı menüsünü kullanmanız gerekir. 



Google Chrome varsayılan tarayıcınız oldu yazıyorsa zaten Chrome varsayılan tarayıcınızdır ve bir şey yapmanız gerekmez. 

Firefox için üç çizgili simgeye, sonrasında "seçenekler"e tıkladığınızda Genel başlığı altında "firefox varsayılan tarayıcınız değil" yazısının yanında varsayılan yap'a dokunarak bilgisayarınızın temel tarayıcısı olarak firefox seçebilirsiniz. 




Windows 10 kullanıyorsanız eğer bu ayarı direkt arama bölümüne varsayılan tarayıcı yazarak yapabilirsiniz.


Varsayılan bir web tarayıcısını seçin yazısına dokunup "web tarayıcısı" bölümünde bir tarayıcı seçebilirsiniz. 

Önceki Windows sürümlerine denetim masası/programlar/varsayılan programlar/varsayılan programlarınızı ayarların sıralamasını takip edip varsayılan internet tarayıcısını ayarlayabilirsiniz.

Android yazılıma sahip telefonlarda cihazın varsayılan tarayıcısı şu şekilde değiştirilebilir:

Ayarlar'a dokunuyoruz. 


Uygulamalar'a dokunuyoruz. 

Uygulamalar menüsüne girdikten sonra sağ üstte yer alan üç nokta simgesine dokunup çıkan seçeneklerden varsayılan uygulamalar diyoruz.  


Tarayıcı uygulaması menüsüne dokunun. 


Çıkan seçeneklerden seçtiğiniz telefonunuzun/tabletinizin varsayılan tarayıcısı olacaktır bundan böyle. 



Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica