5 Mayıs 2021 Çarşamba

Twitter'da takip etmeyenler nasıl tespit edilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Yanıltıcı olmaması açısından konunun başında Twitter'da takip etmeyenleri görme gibi bir program/uygulama paylaşmadığımızı belirtelim. Bu konuda Twitter'ı yeni kullanmaya başlamış kişiler kendilerini takip etmeyenleri en basit yöntemle nasıl tespit ederler, manuel olarak buna nasıl bakabilirler bundan söz edeceğiz. Kısacası Twitter'da bizi kim silmiş buna bakacağız. 

Twitter'da takipçi sayısını artırmak için seri bir şekilde kişileri takip edip takipten çıkan birçok kişi var. Bir süre sonra bunlara baktığınızda sizi takip etmediklerini görürsünüz. Hem bu hesapları tespit etmek hem de dost bildiklerinizin sizi silip silmediklerini (takip edip etmediklerini) öğrenmek için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

Twitter profilinize gidin ve "takip edilen" listenize tıklayın/dokunun. Bu şekilde sizin takip ettiklerinizi görürsünüz. Takip edilen listesi olduğu için hepsinin karşısında takip ediliyor yazacaktır.


Yukarıdaki örneği inceleyelim. Biz Hatice'yi takip ediyoruz ve Hatice'nin profiline girmeden onun da bizi takip ettiğini "seni takip ediyor" yazısı ile öğreniyoruz. Peki Pink Floyd? Örnekte gördüğünüz üzere herhangi bir şey yazmadığı için Pink Floyd'un bizi takip etmediğini anlıyoruz. Vay be Pink Floyd diyor, biraz üzülüyor sonra sabah kalkıp işe gidiyoruz. Sizler de kişilerinizin sizi takip edip etmediklerini "takip edilen" listesinden manuel yöntemle bu şekilde öğrenebilirsiniz. Yine bu listedeyken takip ediliyor yazısına dokunup takipten çıkabilirsiniz. 

Eğer bireysel olarak acaba şu kişi beni sildi mi? takip listesinden çıkardı mı? derseniz de o kişinin profiline gidin ve aşağıdaki örnekte olduğu gibi seni takip ediyor yazısı olup olmadığını kontrol edin.


Kişinin kullanıcı adı yanında 'seni takip ediyor' yazısı görürseniz sizi hâlâ takip ettiğini anlayabilirsiniz. Bir zamanlar sıkı arkadaş olduğumuz Pink Floyd acaba bizi hâlâ takip ediyor mu diye düşündük gece yarısı ve tıklayıp kontrol ettik:


Kullanıcı adı yanında bir şey yazmıyor, "seni takip ediyor" yazısını görmeyi çok isterdik ama göremedik. Buna içerledik Pink Floyd, seni takipten çıkarmayı düşünebiliriz. Neyse vazgeçtik. Çok takipçisi olan hesapların bizleri görmemesi ve takip etmemesi normal, buna alıngan olmaya gerek yok. 

Tüm bu işlemler az sayıda takip edilen/takipçisi olan kişiler için manuel olarak gerçekleştirilebilir ve ek uygulama gerekmez. Ama çok sayıda arkadaşa sahipseniz elbet her seferinde böyle uzun uzun bakmak yorucu olabilir. Ek uygulama kullanırsanız da şifrelerinizi kaptırmamaya dikkat edin. Takip etmeyenleri otomatik olarak takipten çıkarma uygulamaları kullanırsanız, Pink Floyd gibi tek yönlü takip ettiğiniz kişilerin de takipten çıkarılacağını unutmayın. Yani bir haber sitesi takip ediyorsanız onun da sizi takip etmesini beklemezsiniz. Fakat böyle bir uygulama kullanıp "takip etmeyen herkesi sil" derseniz bu hesaplar da listenizden kaldırılır. Ek uygulama risklerini ve bu durumları göz önünde bulundurun. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica