25 Nisan 2021 Pazar

Twitter kullanıcı adı ve isim değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da kullanıcı ve isim ne anlama geliyor?

Öncelikle bunların ayrımına varalım, sonrasında nasıl değiştiriliyor öğrenelim. Kullanıcı adınız Twitter'daki url ya da linkinizdir. Herkesin kullanıcı adı birbirinden farklıdır. Bir kişiyi kullanıcı adıyla çağırabilir, o kişiyi işaret edebilirsiniz. @internetindostu şeklinde gösterim kullanıcı adına işaret eder. Twitter linki ise https://twitter.com/internetindostu şeklinde gösterilir. 

Twitter ismi nedir peki? Bir kişinin kendisine verdiği ya da orijinal ismidir. Bu isimler ciddi olmak zorunda değildir. "x ama yorgun olan" şeklinde bir isim verebilirsiniz kendinize örneğin. İsim ile kullanıcı adını daha iyi anlamak için Elon Musk'a bakalım. Elon Musk'ın Twitter ismi Elon Musk, kullanıcı adı @elonmusk. Twitter'daki herkes ismini Elon Musk koyablir ama kullanıcı adını @elonmusk yapamaz.

Twitter kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

Android için sol üst çizgili menü/ayarlar ve gizlilik/hesap/kullanıcı adı sıralaması takip edilir. Twitter.com üzerinden değiştirmek isteyenler ise sol menüden  daha fazla/ayarlar ve gizlilik/hesabın/hesap bilgileri/kullanıcı adı sıralamasını takip ederek kullanıcı adı belirleyebilirler. Kullanıcı adı bitişik yazılmalıdır ve Türkçe karakter içermemelidir. "Bu kullanıcı adı zaten alınmış. Lütfen başka bir tane seç." yazdığında yeni bir ad belirlenmelidir. Twitter'da kullanıcı adı kişiye özeldir. Birden fazla aynı isimde kişi olabilir ama aynı kullanıcı adlı kişi olamaz.


Twitter ismi nasıl değiştirilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu isim orijinal isim olabileceği gibi gayri ciddi isim de olabilir. Türkçe karakter kullanmak serbesttir. Profilinize girin, yani sadece kendi tweetlerinizi gördüğünüz sayfaya. Profili düzenle yazısına tıklayın. 


Ardından açılacak alanda "isim" bölümünde istediğiniz ismi yazıp kaydedin. İsim ve kullanıcı adı değiştirme işlemleri bu kadardır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica