4 Mayıs 2021 Salı

Twitter'da takip etme ve takipten çıkma

Sponsorlu Bağlantılar

Arkadaş ekleme ve silmenin Twitter'daki karşılığı takip et/takipten çık şeklindedir. Takip ettiklerinizin Tweetleri ana sayfanıza düşer, takip ettiğiniz için size direkt mesaj gönderebilir ve takip ettiğinize dair bildirim gider. Biri sizi takip ettiğindeyse size bildirim gelir, o kişiye mesaj atabilirsiniz (mesaj atmanın diğer kuralı dm'yi herkese açmaktır) ve paylaştıklarınız o kişinin ana sayfasında görünür. 

Bir kişi nasıl takip edilir öncelikle buna bakalım. Takip etmek istediğimiz kişiyi aratıyor ve buluyoruz. Ya da herhangi bir yerde gördüğümüz ve ilgimizi çeken birinin profiline dokunuyoruz. Eğer bir gönderiyi beğenenlere bakarsanız orada çok sayıda kişi görecek ve karşılarında takip et göreceksiniz. Böyle bir durumda profillerine girmeden de takip edebilirsiniz. 


Kısacası bir kişinin profilinin karşısında takip et butonunu gördüğünüz vakit takip edebilirsiniz. Eğer kişinin hesabı kilitliyse yani gizliyse takip isteği gönderip o kişiden onay beklemelisiniz. 


Bir kişinin profilinde takip butonu takip ediliyor şeklindeyse o kişiyi takibe almışsınız demektir. Gizli profilleri eklediğinizde kabul edip etmediklerini kontrol etmek için profillerine girip bu yazının olup olmadığına bakabilirsiniz. Bu şekilde arkadaş ekleyebilirsiniz.

Peki takipten çıkma nasıl olur?

Twitter'da takip etmek istemediklerinizi kolaylıkla silebilir yani takipten çıkarabilirsiniz. Bunun için takip ediliyor butonuna dokunmak yeterlidir. Eğer Pink Floyd'u takip ediyor ama anlaşmazlık yaşıyorsanız takibi bırakmak yerinde olabilir. Grup üyeleri Roger Waters ve David Gilmour bile yıllarca küs kaldıysa sizler de pekâla Pink Floyd'a küsebilirsiniz. Ben sana çok kıymet verdim ama sen anlamadın diyerek Pink Floyd'a trip atabilirsiniz.


Takip ediliyor'a dokunduğunuzda takibi bırak'a dönecektir ve takibi bırakmaktan emin olup olmadığınız sorulacaktır. "Evet" dediğinizde o kişiyi takipten çıkarmış olursunuz. Takipten çıktığınızda o kişi profilinize girerse eğer takibi bıraktığınızı anlayacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica