7 Mayıs 2021 Cuma

Twitter'da mesajın okunup okunmadığı nasıl anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da bir mesaj gönderdiniz ve cevap bekliyorsunuz. Cevap bir türlü gelmiyor. Acaba ne oldu, küstü mü, darıldı mı, bilerek mi yapıyor? Yine de günahını almayayım, bu dm'yi görüp görmediğini anlayabilirsem o zaman bir karara varabilirim...mi diyorsunuz? Aşağıda mesajın okunduğu nasıl anlaşılır, bu ayarı kapatmışsa eğer yine de mesajı okuyup okumadığı anlaşılır mı anlatmaya çalışacağız.

Normalde bir kişiyle mesajlaştığınızda mesaj karşı tarafa ulaştığında mavi tike dönüşür. Bu görüldü işaretidir. 


Gönderdiğimiz herhangi bir mesaja dokunduğumuzda ise altında görüldü yazar. Her ikisi de aynı anlama gelir. 

Mavi tike dönüşmesi de tıklayıp "görüldü" yazısını görmek de aynı anlama gelir. Böyle bir şey görürseniz mesajın karşı tarafta okunduğunu anlayabilirsiniz. Fakat durum her zaman böyle değildir. Bazı ayarlar bu konuda kesin karar vermeyi güçleştiriyor. 

* Karşı taraf isterse ön izlemeden gelen az sayıda mesajı görüp gerisini açmaya gerek duymayabilir.
* Sizi takip etmeyen ama özel mesajı herkese açmış kişilere attığınız mesajlar mesaj isteklerine düşer, kişi mesaj isteklerinde mesajınızı okuyabilir ama isterse kabul etmez, bu durumda mesajınızı okuduğu hâlde sizde görüldü olarak görünmez. Böyle bir durumda mesajı okuyup okumadığını anlayamazsınız.
* Görüldü - okundu kapatma işlemi yapmış birine attığınız mesaj okunsa bile "okunup okunmadığını" anlayamazsınız.

Bir kişinin mesajınızı görüp görmediği konusunda tereddüt yaşarsanız yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurun. Çünkü bunlar hali hazırda Twitter tarafından sunulan ayarlardır. Yine de çok takipçili bir hesap tarafından görünmek istiyorsanız bu kişiye mesaj attığınızı bildiren bir mention atabilir ve böylelikle dikkat çekebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica