6 Mayıs 2021 Perşembe

Twitter'da mention ne anlama gelir, nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Mention ne demek? Bahsetmek, anmak, söz etmek anlamına gelir mention. Sadece Twitter'da değil diğer platformlarda da kullanılmaktadır. Kişi bu şekilde bildirim alır ve kendisinden bahseden gönderiyi görür, gerekirse yanıtlar. Örneklerle durumu açıklayacağız ve mention nedir nasıl kullanılır öğreneceğiz. 

Eğer birinden bahsederken yazdıklarınızın sizi takip edenlerin ana sayfasına düşüp düşmemesi kaygınız yoksa mentionı tweetin akışını bozmayacak şekilde başa ya da sona ekleyebilirsiniz. Aşağıda Pink Floyd'dan bahsedeceğiz, bakalım nasıl olacak.

Ana sayfamızda @pin... yazmaya başladığımızda Pink Floyd'un hemen belirdiğini görüyoruz. Bu sebepten kullanıcı adını tam yazmaya gerek duymadan ismine tıklıyoruz.


@pin olarak yazdığımız ifade direkt @pinkfloyd'a dönüşüyor böylelikle. Bu şekilde mention kullandığımızda doğru kullanıcıya mention attığımızdan emin olmalıyız. Emin olmanın daha iyi bir yolu o kişinin profiline gitmektir. Mention atılacak kişinin profiline gittiğinizde tweetle yazısına ya da kuş tüyü simgesine dokunun.

Tweet yazma ekranı gelecektir. Eğer bu işlemi  ana sayfanızda yapsaydınız normal tweet yazacaktınız ama başkasının profilindeyken tweetle simgesine dokunduğunuz için tweet yazma ekranında direkt @pinkfloyd eklendiğini göreceksiniz. İşte bu sayede bir karışıklığa sebep olmadan direkt mention atabilirsiniz. 

"@pinkfloyd bugün nasılsın" şeklinde başa koyarak mention atarsanız sizi takip edenler eğer Pink Floyd'u takip etmiyorlarsa bu yazınız onların ana sayfasına düşmez. Aralarında Pink Floyd'u takip edenler varsa eğer timeline'larına düşecektir.

"bugün @pinkfloyd nasılsın", "bugün nasılsın @pinkfloyd" şeklinde mentionı ortada ya da sonda yazdığınızda ise sizi takip edenlerin ana sayfasına düşer bu yazdığınız. 

Komik bir tweet gördünüz ve arkadaşınıza bunu link ile değil de menşın ile haber vermek isterseniz, o tweetin altına yorum yapıp @.... şuna baksana diyebilirsiniz. Menşın atılan kişiye bildirim gider ve böylelikle size cevap verebilir.

Başka bir örnekle sonlandıralım konuyu. TTNET kullanıyorsunuz ve hizmetinizde aksaklık var. Tweet atarken "ttnet'te sorun yaşayan var mı" derseniz TTNET destek hattının attığınız bu tweetten haberdar olması zordur. Bunun için Twitter'da TTNET araması yaparak bu konu hakkında yazanları görmesi oldukça çetrefilli ve uzun olacağından destek sayfaları bu yöntemi kullanmazlar pek. Fakat @ttnet... şeklinde TTNET destek hattının kullanıcı adını tam olarak belirtirseniz TTNET destek hattı yazdığınız tweeti bildirim olarak alır ve böylelikle size geri dönebilir. 

Mention Türkçe nasıl okunur?

Bu sözcük menşın şeklinde telaffuz edilebilir. Daha doğru telaffuz için forvo, yandex çeviri ve google çeviri kullanabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica