7 Mayıs 2021 Cuma

Twitter'da anket oluşturma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da eğlencesine ya da ciddi şekilde anketler hazırlayabilirsiniz. Eğer ciddi işler yapıyorsanız sizi takip edenlerin fikirlerini ankete yansıtmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede bir istatistik oluşturabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Takipçilerinizin neyi sevip sevmedikleri konusunda daha kapsamlı fikirleriniz oluşabilir. Tabii nasıl bir takipçi kitlesine sahip olduğunuz da bu sonuçları değerlendirmede önemlidir. Biz önemli ya da önemsiz, gerekirse komik anket nasıl oluşturulur anlatalım. 

Ana sayfanızdayken tweet atma bölümüne gelin ve aşağıda işaret edilen anket simgesine dokunun.


Anket ekranı çıkacak. Bir soru sor bölümüne anketinizin sorusunu yazın. En basitinden "beni seviyor musunuz?" yazabilirsiniz. 


Ardından seçenek 1'e ilk cevabı yazın, ardından seçenek 2. Daha fazla seçenek eklemek için cevap şıklarının yanında bulunan + simgesine dokunun. Bu şekilde ankete verilecek cevapları artırabilirsiniz.

Peki bu anket ne zaman sonuçlanacak? Anket uzunluğu bölümünde anketin ne zaman biteceğini belirtebilirsiniz. Eğer 5 dakikada bu anketin bitmesini istiyorsanız gün 0, saat 0 ve dakika olarak 5 yazabilirsiniz. Tabii bu kadar kısa sürede hiçbir anket sağlıklı sonuç vermeyeceğinden siz süreleri uzun tutun. 

Sorulacak soru tamam, seçenekler tamam ve anket uzunluğu (süresi) tamam ise Tweetle diyerek anketin paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Tweetle dediğiniz anda anket süresi başlamış olacak. Sonuçlar ise anket bitiminde görünecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica