7 Mayıs 2021 Cuma

Twitter okundu görüldü bilgisi kapatma

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da hiçbir ayar yapılmadığında alınan ve gönderilen mesajlarda okundu görüldü bilgisi olur. Yani siz bir mesaj gönderdiğinizde karşı taraf mesajı açarsa mavi tike döner ve "görüldü" şeklinde görünür. Başkası da size mesaj attığında mesajı açtığınızda okundu olarak işaretlenir karşı tarafta. Bu ayarı kapatırsanız eğer mesajı okuyup okumadığınız anlaşılmaz ama aynı zamanda sizlerin de gönderdiğiniz mesajların karşı tarafta okunup okunmadığını anlayamazsınız. 

Okundu/görüldü nasıl kapatılır bakalım:

Ayarlar ve Gizlilik - Gizlilik ve Güvenlik - Direkt Mesajlar sıralamasını takip edin. Okundu bildirimlerini göster karşısında seçeneğin resimdeki gibi işaretli olmamasını sağlayın. Bizler de işareti kaldırdık ve bundan böyle okundu bildirimlerini görmeyeceğiz göstermeyeceğiz. 

Bundan böyle atacağımız mesajlar karşı tarafa ulaşsa ve okusa bile bizde yukarıdaki görselde olduğu gibi siyah tik olarak görünecektir ve tıklandığında sadece "gönderildi" yazacaktır. Karşı taraf da bize bir mesaj attığında siyah tik görecek ve gönderildi'den başka bir bilgi olmayacak. Karşı taraf için okundu bilgisi kapatmak bundan böyle sizin de başkalarına gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını anlamanızı zorlaştıracaktır. Eğer bu ayarı tersine döndürmek isterseniz yani okundu bilgisi açmak isterseniz yine aynı yere gelip "okundu bildirimlerini göster" karşısındaki seçeneği işaretli hâle getirmeniz gerekir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica