2 Mayıs 2021 Pazar

Tweet nasıl atılır? Tweet ne demek?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter ile hayatımıza giren ve sıkça duyduğumuz bir sözcük olan tweet, İngilizce'de cikciklemek cıvıldamak gibi bir anlama gelmektedir. Twitter'da tweet atarak hepimiz bir şeyler cıvıldamış oluruz. Logodaki kuş da boşuna değildir zaten. Tweet dediğimiz şeyin diğer sosyal medya platformlarındaki durum güncellemeden, bir şey paylaşmaktan farkı yoktur. Bu platformda böyle bir isim uygun görülmüş. Twitter'da bir şey paylaşırsanız "tweet atmış" olursunuz. Yani öyle karmaşık ve gizemli bir şey yok ortada. Tweet atmak mı twit atmak mı, nedir doğrusu? Doğrusu tweet atmaktır. 

Twitter'a üye olan herkes tweet atabilir. Tweet atmak için aşağıda yer alan kuş tüyü simgesini görün.


Twitter zaman zaman güncellendiğinde simgeler ve yerler de değişebilir. Pc'den girenler ise şu şekilde görebilirler:



Bunların hepsi aynı yere çıkar. Dokunduğunuzda bir şey paylaşmaya hazırsınız demektir. Aşağıdaki görüntü sizde farklı olabilir, endişelenmenize gerek yok.



Buraya en fazla 280 karakterli bir şeyler yazabilirsiniz. Daha kısasını yazmak elbette serbest. Yazmaya başladığınız anda kaç harf, sayı, karakter hakkınız kaldığını görebilirsiniz. Fotoğraf, video, link gibi nice şeyi buradan ekleyebilir ve Tweetleri kimlerin görüntüleyebileceğini belirleyebilirsiniz. Hashtag denilen etiketleri de yine burada başına # kare koyarak yazabilirsiniz. Yazacaklarınız bittiğinde tweetle dediğinde Tweetiniz artık paylaşılmış olacak. Daha fazla twitter konusu için buradan devam edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica