12 Mayıs 2021 Çarşamba

Twitter yer işaretleri nedir, nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da yer işaretleri isminde bir menü bulunmaktadır. Birçok kişi bunun ne olduğunu bilmediği için kullanmamaktadır. Kimi kullanıcılar da yer işaretleri çalışmıyor demektedir. Biz hem ne olduğunu hem nasıl kullanıldığını açıklayalım. Eksik kalan bir şeyler olursa yorum bölümünden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Önce bakalım neredeymiş bu yer işaretleri?


İşte buradaymış. Dokunalım bakalım. 


Yer işretlerine henüz tweet eklemedin şeklinde bir yazı, yer işaretlerimiz bomboş. Hiçbir şey için geç değildir. Hemen gidip bir tweeti yer işaretlerine ekleyelim. Yer işaretlerine eklemek istediğimiz tweetin altında paylaş simgesine dokunuyor ve çıkan seçeneklerden "yer işareti"ne dokunuyoruz. Böylelikle bu tweet yer işaretlerimize eklendi. Sizin cihazda bu şekilde görünmüyor mu? 


Tweet altında görünen simge aşağıdaki gibiyse eğer tıklayıp "tweeti yer imlerine ekle" diyebilirsiniz. 



Yer imlerine ekledik de ne oldu, ne işimize yarayacak bu? Yer işaretleri, diğer ismiyle yer imleri bir şeye daha sonra kolay yoldan ulaşmaya yarar. Birçok tweet seviyor ama favorileyip geçiyorsunuz, bunlara nasıl döneceksiniz? İşte en önemli bulduklarınızı yer işaretlerine ekleyip daha sonra tekrar gelip bakabilirsiniz. Bir twitter serisi gördünüz ama sonra okuyacağım dediniz, yer işaretlerine eklemeniz akıllıca olur. 

Şimdi yine yer işaretleri menüsüne gidelim. Az önce yer işaretlerine ekle dediğimiz tweet eklenmiş. Okuduk ve artık ihtiyacımız yoksa, burada kalmasını istemiyorsak yer işaretlerinden kaldırabiliriz. 

Yer işaretlerinden kaldırmak istediğimiz tweetin altında yer alan paylaş/gönder simgesine dokunup "tweeti yer işaretlerinden kaldır" diyebiliriz. Bazı telefonlarda yazı sığmadığı için şu şekilde görünür:


"Yer işaretini" şeklinde görünen kısım "yer işaretlerinden kaldır" anlamına gelir. Tweeti yer işaretine eklemeden önce burası "yer işareti" şeklindeydi, şimdi yer işaretlerinden kaldırdığımızda "yer işaretini"ye döndü.

Eğer yer işaretlerini komple silmek isterseniz "yer işaretleri" yazısının yanındaki üç nokta simgesine dokunup "tüm yer işaretlerini temizle" diyebilirsiniz. Bu durumda yer imlerine eklediğiniz tüm tweetler bu bölümden kaldırılır.

Yer işareti eklenmiyor diyenler işlemleri yukarıdaki gibi yaptıklarına emin olsunlar. Yapamazsanız eğer sorunu anlayabilmemiz için cihazınızı, uygulama üzerinden mi twitter.com üzerinden mi giriş yaptığınızı ve neler yaşadığınızı yorum bölümüne bırakabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Muhammed Ali SÖNMEZ17 Ağustos 2023 16:49

    yer işaretini kaldırdım bir daha hiç göremiyorum bununla ilgili ne yapa bilirim. kaldırdığım yer işaretine tekrar ulaşmak istiyorum

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica