12 Mayıs 2021 Çarşamba

Twitter arşivini tamamen indirme

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'a üye olduğunuz günden bu yana neler yaptınız? Kimleri beğendiniz, hangi fotoğrafları paylaştınız, nasıl tweetler attınız? Hepsini bir arada görmek ve internet olmadan erişmek ister miydiniz? Evet, twitter arşivini indirerek tüm twitter aktivitelerinizi elinizin altında tutabilirsiniz. Hesap silmeye karar vermiş kullanıcılar da bu yöntemle arşivlerini indirebilir ve artık bir hesapları olmasa da arşiv dosyası ile maziye gidebilirler. Tabiî herkes arşiv indirmek istemeyebilir, bazen ardındaki her şeyi yakıp yıkmak ister insan. 

Ayarlar ve gizlilik/hesap sıralamasını takip edip veri ve izinler başlığı altında "twitter verilerin" e dokunun. Ardından gelecek seçenekte arşivi indir deyip twitter şifrenizi girin ve "arşiv iste" butonuna dokunun. 





Verilerin indirilmeye hazır olduğunda bildireceğiz şeklinde bir uyarı görüntülenecek en altta. Bu aşamadan sonra beklemek gerekiyor. Ortalama 24 saat içinde hem bildirim alacaksınız hem de mail. Mail üzerinden arşive bakmak isterseniz "twitter verilerin hazır" ismiyle gelen maili açın ve mail içinde arşiv indirme linkine tıklayın. Arşiv zip dosyası şeklinde inecektir. İçindeki dosyaları görmekte sorun yaşarsanız bilgisayardan giriyorsanız zip'ten çıkarın dosyaları. Zip'ten çıkarmadığınızda aşağıdaki gibi "something went wrong..." şeklinde hata görebilirsiniz.


Bilgisayardan olduğu gibi telefondan da aynı şekilde "çıkart" diyerek sıkıştırılmış dosyadan klasörleri çıkarabilirsiniz. Çıkarıldıktan sonra your archive dosyasına tıklayarak twitteer görünümünde arşivinizi inceleyebilirsiniz. Beğenileriniz, paylaştıklarınız, fotoğraflarınız vs. hepsi burada görünür. Arşiv dosyanızı güvenli bir yerde saklayın. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica