4 Mayıs 2021 Salı

Twitter'da çoklu tweet - Tweet dizisi/serisi

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da uzun bir hikâye mi anlatacaksınız? En güzel İsviçre filmleri, İtalya filmleri gibi bir liste ya da? Elbette her biri 280 karakteri geçmemek üzere çok sayıda tweet atabilirsiniz. Fakat bir tweeti yazıp diğerini yazana kadar birileri araya girerse hikâyenizin bütünlüğü bozulabilir. Bu yüzden atacağınız tüm tweetler hazır olsa ve tek tuşla atılsa ne iyi olurdu! Evet, var böyle bir özellik. Buna tweet dizisi oluşturma denmektedir. Hazırladığınız bir tweet dizisini tek seferde gönderebilir çoklu tweetinizin sıralı bir şekilde okunmasını sağlayabilirsiniz. Tweet serisi nasıl yapılır bakalaım. Bunun için yapmanız gereken ilk tweetinizi yazmak ve gönder demeden önce aşağıdaki gibi + simgesine tıklamak/dokunmak.




Tweetle'nin hemen yanında bulunan artı (+) simgesine dokunduğumuzda ilk tweetimiz silik şekilde görünecek ve yeni tweet yazabileceğiz. 



Konunun devamı niteliğinde ikinci tweeti yazdıktan sonra yine + işaretine tıklayarak üçüncü tweete geçebiliriz. Böyle böyle tüm tweetleri hazırlayıp kontrolleri yaptıktan sonra + simgesinin hemen yanında yer alan  "hepsini tweetle" butonuna dokunduğumuzda tweet dizimiz paylaşılacaktır.


Twitter'da görmüş olduğunuz tweet serileri genellikle bu yöntemle paylaşılmaktadır. Eğer Tweet serinizde eksik bir şeyler var ya da yeni bir şeyler eklemek isterseniz ekleme yapmak istediğiniz son tweetinize tıklayın ve altında yer alan yanıtla simgesine dokunun.



Yanıtla dediğinizde "başka bir tweet ekle" şeklinde bir pencere belirecektir. Yeni tweetinizi ekleyip tweetle dediğinizde tweete ekleme yapmış olacaksınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica