13 Mayıs 2021 Perşembe

Twitter sessize alma nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da sessize aldığınız kişilerin tweetlerini ana sayfanıza görmezsiniz. Sessize aldığınız kelimelerle ilişkili tweetleri de görmezsiniz. Önce kelimeleri sessize almayı görelim. Bildirimler menüsüne dokunun ve üstte dişli çark simgesine dokunun.


Ardından Filtreler başlığı altında "sessize alınan kelimeler" e dokunun. 


Aşağıdaki gibi görünen ekleme düğmesine dokunup sessize alınmasını istediğiniz sözcükleri yazabilirsiniz.



Bu şekilde bu kelimelerle ilgili tweetler görmezsiniz. 

Kişiler nasıl sessize alınır ve sessize alınca ne olur?

Bir kişinin profiline gidin ve sağ üstte üç nokta simgesine dokunun.


Çıkan seçeneklerden sessize al deyin. Dilerseniz bunun yerine bir kişinin tweetinin yanında bulunan üç nokta simgesine dokunarak da sessize alabilirsiniz. O zaman da "...adlı kişiyi sessize" al şeklinde görünecektir. Twitter o kişiyi sessize almak istediğimize emin olup olmadığımızı soracaktır. Evet diyerek onaylayın. 



Buradaki uyarıyı yorumlayalım. Bu kişinin fleetslerini artık ana sayfamızda görmeyeceğiz. Ve tabii paylaşımlarını da ana sayfamızda görmeyeceğiz. Bu ayar kişiden gelen bildirimleri engellemez. Bu kişi size yorum yaparsa ya da sizi mentionlarsa yine bildirim alırsınız. Eğer bir kişi çok tweet atıyor ve ana sayfanız bu kişiden geçilmiyorsa o kişiyi takipten çıkarmak yerine kibar şekilde sessize alabilirsiniz. Sessize aldığınız kişinin profiline girdiğinizde her şey normal görünür. Fleetslerini tweetlerini tüm bilgilerini görebilirsiniz. Fakat ana sayfanızda bu kişiyi görüp durmazsınız. 

Birini sessize alınca bildirim gider mi, kişinin bundan haberi olur mu?

Hayır, herhangi bir bildirim almaz. Fakat o kişinin gönderilerini sürekli beğeniyor ve artık pek beğenmiyorsanız sessize aldığınızdan şüphelenebilir. Sessize alanları gör şeklinde Twitter dışı ek uygulamalar ile bunun yapılabildiğini savunanlar olsa da Twitter'ın kendi içerisinde böyle bir ayar yok.

Sessize alındığımı nasıl anlarım?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi başkaları anlamadığı gibi sizler de anlayamazsınız. Bu konuda bir bildirim almazsınız ve bununla ilgili bir ayar yoktur. Twitter dışı harici uygulamalarla bunu test etmek isterseniz de şifrelerinizi değiştirin sık sık.

Sessize aldığım hesabı nasıl görürüm?

Kişinin hesabına girip sağ üstte üç nokta simgesine dokunup sesi aç diyebilirsiniz. Sessize alınan hesaplar listesine gitmek için Ayarlar ve Ayarlar ve Gizlilik/Gizlilik ve Güvenlik sıralamasını takip edip Güvenlik başlığı altında "sessize alınmış hesaplar" a dokunun. 


Burada sessize aldığınız tüm twitter hesaplarını görebilirsiniz. İstediklerinizin ses simgesine dokunup "sesi aç" diyebilirsiniz. Böylelikle o kişi/kişileri sessize alma listesinden kaldırmış olursunuz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica