13 Mayıs 2021 Perşembe

Tweeti başka bir yerde paylaşma ve tweet katıştırma kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

Beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz tweetleri başka mecralarda paylaşabilirsiniz. Bu instagram olabilir, facebook olabilir size ait bir site olabilir. Hem standart paylaşım yöntemlerini hem de tweet katıştırma gibi garip bir isim verilen yöntemi anlatacağız. Sahi nedir tweet katıştırma? Aşağıda göreceğiz.

Önce standart bir şekilde bir tweeti başka mecralarda nasıl paylaşıyoruz bakalım. Twitter.com üzerinden girdiğimizde tweet altında bulunan paylaş simgesine dokunduğumuzda tweet bağlantısını kopyalayabiliyoruz, bu şekilde kopyaladığımız tweet linkini herhangi bir yere yapıştırabiliriz.


Yine twitter.com üzerinden girişlerde tarayıcının adres satırı bize tweetin linkini verir. Tabii bunun için tweete tıklamış olmak gerekir. Bunu yapmak ile tweetin bağlantısını kopyala demek aynıdır. Bu klasik yönteme başvurmak isteyenler linki komple seçip kopyala diyebilirler. 



Birçoğumuz telefondan twitter uygulaması kullandığımız için orada durum nedir bakalım. Buradaki paylaş simgesi bizim genel olarak bildiğimiz paylaş simgesi. Bu simgeyi herhangi bir uygulama ve sitede gördüğünüzde bir şeyleri paylaşmaya yarar. 


Paylaş simgesine dokunduğumuzda görselde görüldüğü gibi en sık kullanılan uygulamalar çıkıyor ve bize bir nevi şu soruluyor: "burada mı paylaşmak istiyorsun?". Eğer paylaşacağımız yerler buralarsa dokunuyor ve gereğini yapıyoruz. Eğer paylaşacağımız uygulama/mecra bunlardan biri değilse "şununla paylaş" diyor ve daha fazla seçenek arasında instagram ve diğer uygulamalardan birini seçiyor ve paylaşımı yapıyoruz. Eğer paylaşacağımız yer bunlardan hiçbiri değilse bu durumda "bağlantıyı kopyala" dedikten sonra paylaşacağımız yere gidip manuel olarak yapıştırmamız gerekir. 

Eğer yukarıdaki gibi seçenekler çıktığında WhatsApp'a tıklarsanız, WhatsApp'ta kime göndermek istediğiniz seçeneği çıkar ve göndereceğiniz kişiyi seçtikten sonra tweeti kişilerinizle paylaşmış olursunuz. Ayrıca bu şekilde tweeti sosyal medya uygulamalarına göndermek şart değildir. Not defteri gibi seçenekler çıktığında tweet linkini direkt not defterinize gönderebilir ve orada not olarak kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Tweet katıştırma nedir, nasıl kullanılır?

Twitter.com üzerinden girişlerde görülen tweet katıştırma'ya tıklayalım ve bizi nereye götürüyor görelim. Tweetin yanında bulunan üç nokta simgesine dokunduğumuzda tweeti katıştır çıkmaktadır. 


publish twitter adresine yönlendirildik.


garip garip kodlar çıktı, bakalım bu kodlar ne işe yarayacak. Copy Code diyoruz. Bakın aşağıda konunun sonunda ne çıktı. Evet, işte tweet katıştırma bu işe yarar. Eğer bir tweeti sitenizde paylaşmak istiyorsanız tweet katıştır bölümünden tweetin kodlarını alabilir ve html bölümünden yapıştırıp uygun bir yerde görünmesini sağlayabilirsiniz. Siteye tweet eklemek isteyenler bu yöntemi kullanabilirler. Eğer blogger kullanıyorsanız düzen/gadget ekle/html diyerek tweet kodunu ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi konuya eklemek istiyorsanız konu açtığınız bölümde kalem simgesine dokunup html görünümü deyin.


Katıştır diyerek aldığınız kodu konunun uygun bir yerine yapıştırın sonra oluşturma görünümüne geçin. Oluşturma görünümünde arada kalan boşlukları silip düzgün görünmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer Twitter'da yeniyseniz retweet, alıntı tweet yöntemlerini öğrenmek ve twitter içinde paylaşım yapmak istiyorsanız retweet konusunu inceleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica