11 Mayıs 2021 Salı

Twitter Fleets ile hikâye paylaşma nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Artık hemen hemen her sosyal medya uygulamasında mevcut olan hikâye (story) özelliği Twitter'da da mevcut. Telefonunuzun desteklemesi durumunda cihazınızda kayıtlı fotoğraf/videoların paylaş dediğinizde fleets ile paylaşma seçeneği görünecektir, bu şekilde direkt telefonunuzdan hikâye paylaşabilirsiniz. 

Klasik yöntemle fleet paylaşma ise şöyledir: Ana sayfadayken sol üst köşede Ekle şeklinde bir işaret görürsünüz, bu hikâye eklemek içindir. Hemen dokunuyoruz. 


Şimdi nasıl bir fleet atacağımıza karar vereceğiz. Bir yazı mı paylaşacağız? Bir fotoğraf ya da video? Galeriden bir şey mi yükleyeceğiz ya da? 


Eğer o an bir fotoğraf çekip hikâye olarak paylaşacaksanız "yakala" bölümünden fotoğraf çekip paylaşabilirsiniz. Video kısmına geçip en fazla 30 saniye olmak kaydıyla bir video çekip hemen paylaşabilirsiniz. Eğer telefonunuzdan bir fotoğraf ya da video paylaşacaksanız galeri menüsüne girin ve görselinizi seçin. Yine video olarak 30 saniye seçebileceğinizi hatırlatırız. Eğer uzun bir video yükleyecekseniz bölerek  tek tek atmanız gerekir. Eğer sadece yazılı fleet paylaşacaksanız "metin" menüsünü kullanabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı tutup parmağınızla kaydırarak istediğiniz yöne çevirebilir, yan yatırabilir, çapraz paylaşabilirsiniz.

Video ya da fotoğraf paylaşacaksanız yazı ekleme şansınız da var. 


Simgeleri kullanarak yazıyı sağa sola kaydırabilir, kalın yazabilir, renklerini değiştirebilirsiniz. Yazıyı yazdıktan sonra yazının üstüne bir kez dokunduktan ya da bitti dedikten sonra diğer seçenekler çıkacak. 


Bu seçeneklerle arka plan rengi değiştirilebilir ve çıkartma eklenebilir. Çıkartma simgesine dokunup fleetinize uygun bir çıkartma seçtikten sonra çıkartmayı fleetin uygun yerine sürükleyin ve iki parmağınızla tutup büyütüp küçültün. Çıkartma eklemekten vazgeçerseniz çıkartmaya basılı tutun ve beliren çöp kutusuna sürükleyin.


Fleetiniz hazırsa eğer sağ üst köşede yer alan fleet butonuna dokunun ve twitter hikâyeinizi paylaşın.


Bu şekilde birden fazla fleet görebilirsiniz. Bir fleet bittiğinde diğerine geçiş yapılacaktır. Sizin gördüğünüz gibi takipçileriniz de fleetleri tepede görecektir ve dilerse tıklayacaktır. Twitter hikâyeleri 24 saat sonra kendiliğinden silinecektir, fakat siz isterseniz süre tamamlanmadan silebilirsiniz.

Fleet nasıl silinir?

Paylaşılan fleete gidin ve sağ üstte yer alan üç nokta simgesine dokunun. Fleet sil seçeneği çıkacak, tıkladığınızda fleetiniz silinecektir.



Yukarıdaki görselde de görmüş olduğunuz gibi "bunu tweetle" seçeneğiyle hikâye olarak paylaştığınız gönderiyi tweete çevirebilirsiniz. 

Fleetse bakanları görme

Fleetlerinize bakan herkesi görebilirsiniz. Korumalı hesap bile olsalar baktıklarını görebilirsiniz. Fleetinize gidin ve sol alt bölüme bakın. 


Twitter hikâyelerinize bakanlar bu şekilde görünecektir. Fleete gizlice bakma yoktur, story'e bakan herkes görünür. 

Tweeti fleet içinde paylaşma

Fleet içinde paylaşmak istediğiniz tweete gidin ve paylaş simgesine dokunup "bir fleet içinde paylaş" deyin. Düzenleme ekranı gelecektir. Sağ üstte "fleet" e dokunduğunuzda fleet içinde tweet paylaşmış olacaksınız.


Başkalarının fleetlerini gizleme

Sürekli hikâye paylaşanlardan sıkıldıysanız onları gizleyebilirsiniz. Fleet paylaşırken o kişinin ismine basılı tutun ve "adlı kişiyi sessize al" deyin. Fleets içeriğini sessiz al, fleet ve tweetleri sessize al seçeneklerinden birini işaretliyoruz. Eğer kişinin tweetlerinden rahatsız değilsek sadece hikâyelerini görmek istemiyorsak fleets içeriğini sessize al dememiz yeterlidir. 

Kendi fleetlerini gizleme

Twitter'da kendi fleetlerini gizleme yoktur. Bunun yerine korumalı hesap seçeneği vardır. Bununla da sizi takip edenler fleetlerinizi görebilecek ama hesabınıza erişimi olmayanlar göremeyeceklerdir. Yani fleetlerimi belli başlı kişiler görsün sadece derseniz hesabı gizli yapabilirsiniz. 

Fleets ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

Hayır, şimdilik birinin fleetsinde ss aldığımızda bildirim gitmediğini söyleyebiliriz. 

Bize fleets hakkında sorular sorabilir konuyu daha detaylı incelememizi sağlayabilirsiniz. 

Güncelleme: Fleets özelliği Twitter'dan kaldırılmıştır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica