6 Mayıs 2021 Perşembe

Twitter Hashtag nedir? Etiketler nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Hashtag başlık etiketi anlamına geliyor olup başına # işareti konan ifadelerdir. Twitter'da başına # konmuş her şey hashtagdir. #internetdostu ya da #internetdostugunu şeklinde ifadeler yine hashtag'dir. Bir şeyin hashtag olması için anlamlı ya da anlamsız olması önemli değildir. Twitter gündem olarak nitelendirilen TT listesi'nde gördüğünüz ifadelerin başında olması yine onları hashtag yapar. Başında kare (#) olan ifadelere tıkladığınızda belli başlı konularda ifade edilen şeyleri görürsünüz.

Örneğin #pinkfloyd yazdığınızda bununla ilgili yazılmış tweetleri görür ve ilgi alanınıza yönelik bir şeyler bulursunuz. Bazen kampanyalar yarışmalar düzenlenir ve belli başlı hashtaglere yazmanız istenir. Bu gibi durumlarda da yine ilgili ifadeleri aynen yazmak ya da istendiği gibi başına # koymanız gerekebilir. 

Bir örnek daha verecek olursak örneğin Çamlıca Tepesi'nde çay simit keyfi yapıyorsunuz ve bir görselle bu durumu anlatıyorsunuz. Bu durumda tweetinizin sonuna #çamlıca, #simit, #çaykeyfi gibi şeyler ekleyebilirsiniz. Biri #çamlıca etiketine tıkladığında sizi ve bu ifadeyi kullanmış diğer kişilerin tweetlerini görür. Sadece Twitter'da değil instagram, facebook ve diğer bazı sosyal medya uygulamalarında da geçerlidir bu durum.

Hashtag Türkçe nasıl okunur?

Bu sözcüğü çoğumuz heşteg diye okuruz. Doğru telaffuzuna baktığımızda ise h'den sonra a ve e sesinin birbirine karıştığını ve h(ea)şteg gibi bir şeye dönüştüğünü görüyoruz. Daha doğru ifade için google çeviri ve yandex çeviri ile hashtag yazın ve sesi dinleyin. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica