8 Mayıs 2021 Cumartesi

Twitter engelleme hakkında merak edilenler

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da kişi engelledikten sonra bu kişiyi ne takip edebilir ne de takip edilirsiniz. Engellediğiniz kişiye mesaj atamaz ve mesaj alamazsınız. Engellediğiniz kişiye mesaj atmaya çalıştığınızda "Bu kişiye artık mesaj gönderemezsin" yazacaktır. Aynı şekilde engellediğiniz kişide "artık bu kişiye mesaj gönderemezsin" şeklinde uyarı çıkar ve size mesaj gönderemez. 

Engellediğiniz kişinin profiline girdiğinizde "Bu Tweetleri görüntülemek istediğinden emin misin? Tweetleri görüntülemek @..... adlı kişinin engelini kaldırmaz" yazacaktır. Demek ki bir kişiyi engellediğimizde hâlâ o kişinin tweetlerini görebiliyoruz. Tweetleri görüntüle dediğimizde "engellediğimiz kişinin" tweetlerini görebiliyor olacağız. Peki engellediğimiz kişide durumlar nedir?

Engellediğimiz kişi profilimize girdiğinde engellediğimizi bariz bir şekilde anlayacaktır. Apaçık bir şekilde "adlı kişiyi takip etmen ve ...adlı kişinin tweetlerini görüntülemen engellendi" yazacaktır. Twitter'da engellendiğimi nasıl anlarım derseniz bu şekilde kişinin profiline girmeniz yeterlidir. Eğer bu ifadeyi görüyorsanız engellenmişsinizdir. Biz engellediğimiz kişinin tweetlerini görebilirken engellediğimiz kişi tweetlerimizi göremez artık. 

Tersini düşünürsek eğer, biri sizi engellediğinde siz o kişinin tweetlerini göremezsiniz ama o sizinkileri isterse görmeye devam eder. Bu haksızlık değil mi? Öyleyse sizler de o kişinin profilindeyken o kişiyi engelleyebilir ve "madem engelledin, sen de benim tweetlerimi görme" mesajı verebilirsiniz. 

Bir kişiyi engelleyip geri engelini kaldırdığınızda o kişi takipçilerinizden düşer. Twitter'da bir kişiyi takipçilerden çıkarma yöntemi budur. Dilerseniz tamamen engelleyebilirsiniz fakat engelli olsun istemiyorsanız engelini kaldırırsınız ve sizi artık takip etmediğini görürsünüz. Kişi bunu fark ettiğinde sizi yine takip edebilir tabii ki. 

Twitter'da engellenen kişi profilimi görür mü?

Engellediğiniz kişi profilinize girebilir ama göreceği tek bilgi güncel profil fotoğrafınız ve kapak fotoğrafınızdır. Ayrıca engellediğinize dair bir ibare görecektir. 

Engellediğim kişinin tweetlerini görebilir miyim?

Evet, engellediğiniz kişinin hesabına girdiğinizde tweetleri görüntüle diyerek tweetlerini görmeye devam edebilirsiniz. Ama eğer o da sizi engellerse bu durumda tweetlerini göremezsiniz.


Engellediğim kişi tweetlerimi görebilir mi?

Hayır, engellediğiniz kişi kendi hesabından sizin tweetlerinizi göremez.

Engellediğim kişinin tweetini beğendim, bildirim gider mi?

Engellediğiniz bir kişinin tweetlerini görebilir ve beğenmeye devam edebilirsiniz. O kişiye bir bildirim gitmez, sadece tweetine girdiğinde beğeni görür ama sizin beğendiğinizi göremez. Fakat başka bir hesaptan girerse eğer o tweeti beğenen kişinin siz olduğunu görebilir.

Engelleyince bildirim gidiyor mu, engellediğimi anlıyor mu?

Birini engellediğiniz zaman kişiye bir bildirim gitmez ama sizin profilinize girdiğinde engellendiğine dair bir uyarı görüyor. Bildirim gitmiyor ama profilinize girince engellendiğini anlıyor.

Engellediğim kişiye mesaj atabilir miyim?

Engellediğiniz kişiye ne mesaj atabilirsiniz ne de mesaj alabilirsiniz.

Twitter'da engellediğim kişiyi engel listesinden silebilir miyim?

Bir kişiyi engellediniz ama engel listesinde de kalmasını istemiyorsanız bu mümkün değil. O kişiyi engel listesinden silmenin tek yolu o kişinin engelini kaldırmaktır. 

Engelleyip engelini kaldırdığım kişi takipçim olarak kalır mı hâlâ?

Hayır. Bir kişiyi engelleyip engelini kaldırdığınızda o kişi takipçiniz olmaktan çıkar ve siz de o kişiyi takipten çıkmış olursunuz. Kişi bunu farkına varabilir, ama dilerseniz yine birbirinizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

Engelleyince mesajlar karşı taraftan silinir mi?

Hayır, engelledikten sonra mesajlar ne sizden ne de karşı taraftan silinir.

Engellediğim kişinin engelini nasıl kaldırabilirim?

Engel kaldırma konusunda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki bilgilendirmeler Twitter'ın güncel ayarları doğrultusunda yazılmıştır. Dönem dönem ayarlar değişmektedir, bu sebepten güncel bilgileri almaya gayret ediniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica