9 Mayıs 2021 Pazar

Tweet sabitleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'a girdiğinizde sabitlendi şeklinde tweetler görürsünüz bazı kullanıcılarda. Bunlar genellikle en beğenilenler ya da kişinin kendini anlattığı tweetler oluyor. Peki bunlar nasıl oluyor, kendiliğinden mi sabitleniyor? Tabii ki hayır. Bunlar manuel yöntemle, kişi istedikçe orada duran tweetlerdir. Sizin de beğeniye doyduğunuz bir tweetiniz var ve bunu hesabınızda en tepeye mi asmak istiyorsunuz? Profilinize girenler direkt o güzeller güzeli tweetinizi en tepede mi görsün istiyorsunuz? Yapmanız gereken çok basit.


Tweetinizi bulun ve yanındaki üç nokta simgesine dokunup "profiline sabitle" deyin.


Daha önce sabitlenmiş bir tweetiniz varsa yeni sabitlediğiniz tweetiniz onun yerine geçecek ve en üstte sadece işaretlediğiniz gönderiniz görünecek. 

Sabitlenmiş tweet nasıl kaldırılır?

Sabit tweeti kaldırmak isterseniz o tweetin yanındaki üç nokta simgesine dokunun ve "profilden ayır" deyin. Bunun yerine başka bir tweet sabitlediğinizde de tweetinizin sabitliği otomatik olarak düşecektir. Eğer tweeti komple silmek isterseniz de çıkan seçeneklerden "sil" dediğinizde tweet kalıcı olarak silinir. 

Başkasının tweeti nasıl sabitlenir?

Normalde başkasının tweetini kendi profilinize sabitleyemezsiniz. Bunu uygulama ya da site ile yapanlar var fakat ek uygulama olmaksızın küçük bir alternatif olduğunu düşünüyoruz. Başkasının tweeti altında bulunan retweet simgesine dokunup ardından alıntı tweet'e dokunuyoruz.


Sonra bu tweet ile ilgili düşüncemizi belirtiyor ya da yerine nokta, ünlem gibi herhangi bir noktalama işareti veya emoji koyup tweetliyoruz. Tweeti benimsediğimiz anlamına gelir bu. Ardından profilimize gidiyor ve ilgili tweetin yanında bulunan üç nokta simgesine, ardından "profiline sabitle" diyoruz.


Bu yöntemi beğenmezseniz ek uygulamalara yönelebilirsiniz fakat ek uygulamalar sizden giriş bilgisi istiyorsa temkinli olmanızda fayda var. Yukarıdaki yöntem bizce daha iyi ve direkt takipçilerinizin tweetinizin altına yorum yapmasına, beğenmesine imkân veriyor. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica