9 Mayıs 2021 Pazar

Twitter beğeniler hakkında - Fav ne demek?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da sıkça duyduğunuz fav sözcüğü favori'nin kısaltılmışıdır. Herhangi bir sosyal medya platformunda bir gönderiyi beğenmekten farkı yoktur. Bu mecrada beğeni'ye favori denmekteydi ama güncellemeyle adı beğeni oldu. Gördüğünüz herhangi bir tweeti favorileyebilirsiniz. 


Tweet altında yer alan kalp simgesi favorilemek/beğenmek anlamına gelir. Bir tweeti bir kez favorileyebilirsiniz, favoriledikten sonra rengi değişir ve bu gönderiyi beğendiğiniz anlamına gelir. Bir tweeti beğendiğinizde tweet sahibine bildirim gider. Ayrıca tweeti gören herkes beğenenleri görebilir. Tweet altında yazan "x beğeni" yazısına dokunduğunuzda beğenenleri görebilirsiniz. 


Eğer beğenilen sizin tweetinizse hem buradan hem de bildirimlerden görebilirsiniz. Twitter.com'dan giriyorsanız "bildirimler" yazısına, uygulamadan giriyorsanız zil simgesine dokunarak bildirimleri görüntüleyebilirsiniz. Beğeniler bildirim olarak iletilir sizlere.


Bir gönderiyi beğendiğinizde sizi takip edenlerin ana sayfasına "beğendi" olarak düşersiniz. 

Twitter'da beğendiklerimi nasıl görürüm?

Sizin ya da bir başkasının bugüne dek tüm beğenilerini görmek mümkün. Sizin ya da başkasının profiline girdiğinizde "beğeni" seçeneğine tıklayarak/dokunarak beğenileri görebilirsiniz. 



Favori (beğeni) nasıl geri alınır? Eski beğenileri silme

Yanlışlıkla beğendiğiniz ya da beğenmekten vazgeçtiğiniz tweete gidin ve beğeni simgesine donunun. Daha önce beğendiğiniz için rengi değişmiş olan beğeni işareti tekrar tıklamanız sonucu standart rengine dönecek yani beğeni geri alınacak. Beğendiğiniz gönderileri hatırlamıyorsanız profilinize gidip "beğeni" başlığına tıklayıp tüm beğenilerinizi görebilirsiniz.

Beğenileri gizlemek mümkün mü?

Beğendiklerimi kimse görmesin, beğeni başlığında da favorilerim görünmesin derseniz herkese açık hesaplarda böyle bir seçenek bulunmuyor. Dilerseniz hesabınızı gizli yapabilirsiniz ama bu durumda sizi takip edenler beğenilerinizi yine görecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica