15 Mayıs 2021 Cumartesi

Opera web geçmişini silme

Sponsorlu Bağlantılar

Opera'da aksi bir ayar yapmadıkça girmiş olduğunuz tüm sitelerin verileri tutulur. Adres çubuğuna bir şey yazdığınızda daha önce girmiş olduğunuz siteler karşınıza çıkar. Bunları geçmişten kaldırmak isterseniz işlem basit. Hem bilgisayar hem mobil için temizleme işlemini anlatacağız. 

PC opera web geçmişi temizleme

Öncelikle solda ayarlar simgesine, sonrasında ise tarama verilerini temizle bölümüne tıklayın. 


Hangi geçmişi siliyoruz, son bir saat, son bir gün, tüm zamanlar? Eğer şimdiye dek her şeyi silmek istiyorsak "tüm zamanlar" bölümü seçiliyken verileri temizle diyoruz. 


Çerezler, önbellekleri de silmek isteyip istemediğinize karar verdikten sonra işareti kaldırabilir ya da işaretli kalmasını sağlayarak devam edebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarda opera ekranındayken CTRL ile birlikte H harfine bastığınızda direkt geçmişi görebilir ve tarama geçmişini silebilirsiniz

Mobil Opera geçmişi silme

Bunun içinse sağ altta opera simgesine ve ardından çıkan seçeneklerden Geçmiş'e dokunuyoruz.


Buradan geçmişi görüntüleyebilirsiniz. Şimdiye dek girdiğiniz tüm siteler burada görünür. Eğer bunları silmek isterseniz üstte yer alan çöp kutusu simgesine dokunun. 






Bu şekilde tüm arama geçmişini temizleyebilirsiniz. Menüler ve işleyiş zaman zaman farklılık gösterebilmektedir. Bu sebepten kalıcı olarak temizlemeyi seçtiğinizden emin olun. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica