14 Mayıs 2021 Cuma

Adres çubuğu nedir, nerededir?

Sponsorlu Bağlantılar

Adres çubuğu, girmiş olduğunuz sitenin tam linkini gösteren yerdir. İster telefon ister bilgisayardan kullanın, adres çubuğunun yeri genellikle aynıdır ve tarayıcının en üstüdür. Aşağıdaki görseli inceleyelim. Girmiş olduğunuz sitelerin linklerini bu bölümden kontrol edebilir ve gerektiğinde kopyalayabilirsiniz. Turuncu ile çevrili olan alan ve devamı komple adres çubuğu, url çubuğu gibi isimlerle anılır.


Buraya yazdığınız url hatalı ise sayfa görüntülenmez ya da başka bir adrese yönlendirilir. Bir sözcük, cümle yazarsanız da ilgili sözcük arama motorunda aranır. Tarayıcılara bu özellik sonradan eklendi. Eskiden adres çubuğuna bir sözcük yazdığınızda hata verirdi. Ama artık durum böyle değil. Google Chrome adres çubuğuna Google'da arama yapar gibi bir şeyler yazabiliyorsunuz. Microsoft edge kullanıyorsanız adres çubuğuna kelime yazıp enterladığınızda Yandex arama motoruna yönlendirilirsiniz. Firefox'ta da yine aynı şekilde adres çubuğunu arama motoru gibi kullanmak istediğinizde sonuçlar için Yandex'e yönlendirilirsiniz. Bunlar tarayıcılarla birlikte gelen ayarlardır. Bunları değiştirmek mümkündür. Örneğin Chrome'da adres çubuğunda arama yaparken Yandex'e yönlendirilmek isterseniz bunu tarayıcı ayarlarından rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Adres çubuğu arama motoru değiştirme konusunda gerekli ayarı yapabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica