21 Mayıs 2021 Cuma

Binance borsasına havale ve eft ile nasıl para yatırılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Binance borsasına yakın zamana kadar papara ile para yüklenebilmekteydi. Resmi gazetede yayımlanan genelge sonrası bu tür aracı kurumların aradan kaldırıldığı bildirildi. Peki bankalardan direkt transfer yasaklandı mı? Hayır. Borsalar bu tür bir ödeme yöntemini sitelerinde geliştirdikleri takdirde ve bu konuda şimdilik bir yasak görünmediğine göre havale ve eft ile yara yatırılabilmektedir. Şimdilerde Binance'a para yollamak için en çok tr binance kullanılıyor. trbinance.com Binance'a bağlı olmakla birlikte trbinance'ta bulunan coinler sınırlıdır. Fakat bu hesapları birbirine bağlayıp asıl Binance hesabınıza transfer etmeniz mümkün. Aşağıda bu işlemleri anlatmadan önce belirtelim ki, trbinance hesabına havale yapmak için T.C no girilmelidir, trbinance hesabından asıl binance hesabına transfer içinse kimlik doğrulaması (arkalı önlü fotoğraf ve profil fotoğrafı) gerekmektedir. 

Eğer siz Binance yabancı bir borsa, kimliğimi vermek istemiyorum derseniz Btcturk, Paribu gibi Türk sitelerine kaydolup herhangi bir coin alıp Binance'a coin gönderebilirsiniz. Fakat bu siteler de kimlik isteyebilmektedirler. Bunların güvenilir olup olmadıkları konusunu araştırmayı ise size bırakıyoruz. Eğer Binance'a coin göndermek isterseniz başka borsadan Binance'a coin transferi konusuna bakabilirsiniz. 

Şimdi Binance'a havale ile nasıl para yatırılır bakalım. 

Öncelikle https://www.trbinance.com'a tıklayıp "giriş yap" a diyoruz. 




Halihazırda Binance hesabınız olduğu için Binance.com hesabıyla oturum açın diyebilirsiniz. Eğer siz trbinance.com için ayrı hesap oluşturduysanız bu bilgileri girebilirsiniz. Sonraki ekranda "devam" deyiniz. 


Biz Binance.com hesabımızla oturum açmaya çalışacağız. Mail ve şifreyi giriyoruz. 2FA ayarı yapmış kişiler için "google doğrulama kodu" sorulacaktır. Google Authenticator'da beliren kod değişmeden hemen giriyoruz buraya. Burada bazen karışıklık olmakta, 2FA hatalı diyebilmekte. Hem trbinance.com hem binance.com için ayrı Google Authenticator kodunuz varsa hatalı dediğinde diğer kodu süresi dolmadan hızlıca girin. Giriş yaptıktan sonra sol üstte yatırma diyoruz.


Bundan sonrasını manuel yapmak isteyenler bankaya bizzat gidebilirler. Fakat biz artık genellikle internet bankacılığı kullandığımız için sizin de internet/mobil bankacılığınız olduğunu varsayıyoruz. Eğer Ziraat Bankası ve Vakıfbank internet bankacılığınız varsa internet bankacılığında "havale" bölümünden anında hesaba geçiş sağlayabilirsiniz. Bilindiği üzere havale aynı banka üzerinden yapılan transfer anlamında kullanılır. Eğer Ziraat ya da Vakıfbank hesabınız yoksa herhangi bir bankadan eft yapacaksınız. Yani eğer Ziraat Bankası kullanıyorsanız aşağıda gösterildiği gibi Ziraat Bankası logosuna dokunacak ve trbinance'ın ziraat bankası iban'ını alıp "havale yapacaksınız. 



Fakat örneğin Yapı kredi hesabınız varsa bu durumda "diğer bankalar eft" bölümüne dokunup trbinance iban numarasını kopyalayıp yapı kredi bankacılığında bu ibana "eft" yapacaksınız. Eğer Denizbank kullanıyorsanız bu durumda yine "diğer bankalar eft" bölümüne dokunup ibanı kopyalayacak ve denizbank eft gönderme bölümüne bu ibanı yazacaksınız. Eğer bankacılık uygulamanızda iban yazmak yeterli değilse ve isim de isteniyorsa mutlaka logolara tıklayıp aldığınız iban numarası ile aynı ekranda yazılı olan ismi de girmeniz gerekecektir. Örneğin şimdilik EFT bölümünde trbinance için şöyle yazmaktadır: BN TEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ



Not: Biz bu yazıyı yazarken burada BN TEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ yazması ileride bunun değişmeyeceğini garanti etmez. Lütfen siz bu işlemleri yaparken o an ekranda gördüklerinizi yazın. Aylar, yıllar sonra bu şirketlerin ismi değişebilir, bilgiyi direkt o ekrandan almaya çalışın. EFT bölümünde o an girilmesi gereken isim ve iban neyse onu girin ve işlemi onaylayın. Başka sitelerden, sosyal medyadan iban ve isim bilgisi alıp dolandırılmayın.

Bu meselenin anlaşıldığını düşünüyoruz. Bundan sonra kafamızda şöyle bir soru şekilleniyor. Papara gibi platformlara havale/eft yaparken açıklama bölümüne kullanıcı numaramızı yazıyorduk. Peki binance havale/eft açıklamasına ne yazacağız? Bu şekilde havale/eft yaptığımda Binance benim kim olduğumu nasıl anlayacak? Evet, işte bunun için yukarıdaki işlemleri test ettik ve açıklama bölümünü boş bırakıp ilerledik, eft ile 10 dakika içerisinde geçti hesaba paramız. 

Peki Binance bizim olduğumuzu nasıl anladı? Yukarıda da değindiğimiz gibi para yatırma için sizden T.C no istenmektedir. Bu şekilde para yatırma için trbinance'a TC no vermeniz gerekmektedir. Gelen havaleleri/eft'leri kontrol eden birim bu şekilde eşleşmeleri sağlıyor. Yaptığımız testte açıklamaya hiçbir şey yazmadan eft'mizin 10 dakika içerisinde trbinance hesabına geçtiğini teyit ettik. 

Unutulmamalıdır ki havaleleri 7/24 her saniye yapabilirsiniz ama eftler sadece bankaların "mesai saatleri içerisinde" yapılabilir. Ziraat ve Vakıf hesabınız yoksa eğer EFT'nizin bankaların mesai saatleri içerisinde olmasına dikkat edin. Ayrıca biz bu yazıyı yazarken havalelerde Vakıfbank, Ziraatbank seçenekleri mevcutken ileride daha fazla banka eklenebilir ya da silinebilir, bu bilgiyi de yatırma bölümünde öğrenmeye çalışın.

Şimdilik Binance havale ve eft ile para yatırırken komisyon almamakta fakat bankanız gönderim esnasında sizden komisyon alabilmektedir. Bu durumlar şimdilik geçerli olup ileride değişebilir.

trbinance hesabınıza para geldiğinde try pariteleriyle direkt işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Fakat trbinance.com'da sınırlı sayıda coin/token bulunmaktadır. Dilerseniz buradan aldığınız TRY ya da coinleri asıl Binance hesabınıza transfer edebilirsiniz. 

trbinance.com'dan binance.com'a transfer nasıl yapılır?

Yatırma bölümündeyken solda Binance Transfer yazısını göreceksiniz. Binance Transfer menüsüne tıklayın. 



Gördüğünüz gibi "nereden" denen yerde "cüzdan" yazılı olacak, nerede bölümünde ise "Binance hesabı". Peki ne gönderiyoruz? Örneğin BUSD aldık ve bunu asıl hesaba göndereceğiz. Aşağıda %25, %50 gibi seçenekler görüyoruz. Eğer hesabımızdaki tüm BUSDları göndermek istiyorask %100 seçiyor ve onayla diyoruz. Bu aşamadan sonra Mail ve Google Authenticator bilgilerinden hangileri talep ediliyorsa bunları girin ve işlemi onaylayın. Kısa bir süre sonra buradaki try ya da coinleriniz (tabii ne gönderiyorsanız o gider) Binance.com hesabınıza ulaşacak ve global binance uygulamasında alım satımlara başlayabileceksiniz. Eğer yukarıdaki işlemleri yapacaksanız doğru yapıp yapmadığınıza emin olmak için çok küçük miktarlarla deneme yapabilirsiniz. 


Not: Kripto para borsaları ya da kripto paralarla hiçbir bağımız yoktur. Herhangi bir yatırım tavsiyemiz yoktur. Bu piyasa risklidir. Yüksek kazançlar gibi çok büyük kayıpların da olduğu, temkinli olunması gereken piyasalardır. Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirmek, teyit etmek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Bu piyasalara vereceğiniz kimlik bilgileriniz de yine tamamen hür iradenize bağlı olup tarafımızca herhangi bu konuda bir tavsiye verilmemektedir. 

Binance'a referans kodu ile üye olmanız durumunda al sat komisyonlarınızın %10'u geri ödenecektir. Detaylı bilgi için Binance'ta referans sistemi hakkında bilgi alabilirsiniz. 


Binance referans kodu: YZMGX1JY

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica