20 Mayıs 2021 Perşembe

Whatsapp süreli mesajlar devre dışı bırakıldı ne anlama gelir?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta biri bize ilk kez yazdığında süreli mesajlar devre dışı bırakıldı yazar. Bu uyarı ile ilk kez karşılaşanalar bunun bir hata olduğunu düşünebilirler. Neden böyle bir uyarı var, süreli mesajlar da ne demek? 


Aslında bu bir hata değil. WhatsApp bize bir özelliğini duyuruyor. Süreli mesajlar diye bir şey var, istersen bu özelliği açabilirsin diyor. Neymiş bu özellik? Eğer süreli mesajları aktif ederseniz bu kişiyle yazdıklarınız 7 gün sonra otomatik olarak karşılıklı siliniyor. Böyle bir şey talep etmiyorsanız eğer herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Bu özellik dikkatimi çekti diyorsanız da süreli mesajları aktif edebilirsiniz.

Süreli mesaj nasıl ayarlanır?

Kişinin konuşma penceresindeyken profiline dokunun ve süreli mesajları görün. Gördüğünüz gibi süreli mesajlar kapalı yazmaktadır. 


Ben bu ayarı değiştireceğim derseniz dokunup "açık" yapabilirsiniz. Bunu yaptığınızda konuştuğunuz kişinin de bu ayardan haberi olur ve yazılan herhangi bir mesaj 7 gün sonra otomatik olarak silinir. Hem sizden hem karşı taraftan. Şimdi yazacağınız bir yazı 7 gün sonra silinecekken, 4 gün sonra yazacağınız yazı da o yazıyı yazdığınız andan itibaren 7 gün sonra silinecektir. Bu ayara otomatik mesaj silme de denmektedir. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica