12 Şubat 2014 Çarşamba

E-Devlet'e nasıl üye olunur? Sisteme nasıl girilir?

Sponsorlu Bağlantılar

E-Devlet sistemine üye olmak için şifre almak gerekir. Şifre aldıktan sonra kayıt olduğunuz anlamına gelir. Aşağıda Ptt'den şifre alma ve sonrasında bu bilgilerle sisteme giriş adımları anlatılmıştır. Fakat yeni gelişmeler PTT'ye gitmeden de e-devlet şifresi almayı da mümkün kıldığından, internetten e-devlet şifresi alma konusuna da göz atabilirsiniz. Klasik yöntemle devam etmek isteyenler aşağıdaki anlatımı takip edebilirler. 

E-Devlet şifresi nereden alınır?

E-Devlet parolası PTT merkezlerinden 2 TL karşılığında alınır. 2 TL ve nüfus cüzdanınızı görevliye uzattığınızda size bir zarf verecek ve bu zarfın içinde size ait E-Devlet şifresi bulunacak. Zarfı kimseye vermeyin, sadece size aittir bu parola. e-devlet şifre alma ücreti zaman içinde değişebilir.

Peki şifreyi aldık, şimdi ne yapacağız? Nasıl giriş yapacağız?

https://www.turkiye.gov.tr adresine gideceğiz ve sağ üstte sisteme giriş butonuna tıklayacağız.  Kimlik doğrulama sistemi ekranı gelecek ve buradan T.C kimlik no yazdıktan sonra e-devlet şifresi yazılacak. E-Devlet şifresi zarfın içinde yazar. Şifreyi yazdıktan sonra "sisteme giriş yap" butonuna tıklayacağız ve şifre değiştirme ekranı karşılayacak bizleri. E-Devlet'e ilk girişte sistem bizden parolamızı değiştirmemizi isteyecek. Buradan geçerli parolanızı zarfın içindeki gibi yazacağız ve yeni şifre, yeni şifre tekrarına unutmayacağımız bir şifre gireceğiz. Sonra kaydet diyecek ve asıl E-Devlet şifremizi belirleyeceğiz.

Zarfın içindeki şifre geçici e-Devlet şifresidir. İlk girişten sonra o parolaya ihtiyacımız olmayacak. Bundan sonra işlem yapacağınız şifre değiştirme işlemi yapıp yeni girdiğiniz şifredir. Sisteme giriş yaptıktan sonra yapmak istediğiniz işlemler için "hizmet listesi"ni kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

3 yorum:

  1. saol teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. 18 yaş şartı var mı e devlet için

    YanıtlaSil
  3. KENDİM KAYIT OLUP SİFRE ALAMAZ MIYIM HİÇ PTT YE GİTMEDEN? İLK KEZ ALACAK OLANLAR KESİNLİKLE PTT YE Mİ GİTMELİ?

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica