3 Mayıs 2021 Pazartesi

Ptt'ye gitmeden internetten e devlet şifresi alma

Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere normalde e-devlet şifresi almak için PTT'ye gitmek gerekiyor. Fakat artık bazı alternatifler var. Eğer aşağıdaki bilgilere sahipseniz PTT'ye gitmeden internetten e devlet şifresi almanız mümkün. 

1-) Bu yöntemlerden en geçerli olanı bankacılık uygulaması üzerinden e-devlet'e giriş yapmaktır. Eğer mobil internet bankacılığınız varsa uygulamanızda e-devlet menüsü varsa bu şekilde e devlete giriş yapabilirsiniz. Ya da aşağıdaki görselde işaretlediğimiz gibi e-devlet sitesine girdikten sonra internet bankacılığı menüsüne girin. 


Eğer bu listedeki bankalardan en az biri internet bankacılığını kullandığınız bankaysa (bakiyeniz sıfır olsa bile) bu durumda işiniz kolay. Örneğin Akbank internet bankacılığını daha önce tanımladıysanız bu listede Akbank logosuna tıklayın ve gelen ekranda internet bankacılık bilgilerinizi girin. Bilgileriniz doğruysa eğer direkt e-devlet girişiniz sağlanacaktır. Giriş yaptıktan sonra yeni bir e-devlet şifresi belirleyebilir ve bundan böyle e devlet'e yeni belirlediğiniz şifre ile giriş yapabilirsiniz.

2-) Diğer bir yöntem mobil imza, elektronik imza sahibi olmaktır. Eğer bunlardan birine sahipseniz e-devlet'e rahatlıkla girebilir ve yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. 

3-) Bu yöntem ise daha önce e-devlet'e giriş yapmış ama şifresini unutmuş olanlar için. Eğer sisteme daha önce kaydettiğiniz bir cep numarası varsa şifremi unuttum seçeneğiyle ilerleyip kimlik bilgilerini girdikten sonra cep telefonuna gelen kod sayesinde şifre sıfırlayabilir ve yeni parola edinebilirsiniz. Eğer telefon numarası ile e devlet şifresi sıfırlama konusunda sorun yaşarsanız 1. seçenekteki gibi bankacılık uygulaması ile e devlete giriş yapmayı deneyin.

Ptt'ye gitmeden internetten e devlet şifresi alma yöntemleri şimdilik bu şekilde. Eğer bunlardan birine sahip değilseniz şifre almak için Ptt şubelerine uğramanız gerekebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica