13 Şubat 2014 Perşembe

Sağlık güvencesi sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Hastalandınız ve hastaneye gitmeye karar verdiniz, fakat merak ediyorsunuz "sağlık güvencem var mı?, sağlık sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?" diye soruyorsunuz. Bu sorularınıza cevap bulmak için belki sgk binasına belki de eczaneye gitmeyi düşünüyorsunuz fakat bu sorunun cevabı internette.

Şifresiz bir şekilde esgm sitesine girdiğinizde sağlık güvenceniz olup olmadığını görebilirsiniz. Bunun için buradan giriş yapın ve bilgilerinizi nüfus cüzdanınıza göre girin. Ardından sorgula diyip girişi sağlayın. Gelen ekrandan sağda provizyon sorgulama seçeneğine tıklayıp "sağlık provizyon" yazısına tıklayın. Sorgulama tarihi olarak hang tarihte sorgu yapıyorsanız o tarihi girdikten sonra sorgula diyin.

Sorgu sonucu olarak sigorta durumunuza göre bir şeyler yazacak. Sonucunda "provizyon alabilir" diyorsa eğer sağlıktan yararlanabilirsiniz demektir bu. "provizyon alamaz" yazıyorsa eğer bu durumda sağlık güvenceniz yok demektir. Gss borcu olanlarda da "provizyon alamaz" yazısı görünebilir. Çünkü gss yasasına göre kişi gss borçlarını ödemeden muayene olamıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica