13 Ağustos 2021 Cuma

Youtube'da kanala nasıl abone olunur, abonelik ücretli mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Youtube videolarında sıkça duyduğumuz bir ifade var "lütfen kanalıma abone olmayı unutmayın" şeklinde. Bu ifadeyle Youtube yayıncısı kişi kendisini takip etmemizi, yani kanalına abone olmamızı istemektedir. Kanal aboneliği denilen şey o kişinin kanalını takip etmekten ibarettir. Sosyal medyada nasıl bir kişiyi takip ettiğinizde o kişinin paylaştıkları ana sayfanıza düşüyorsa, Youtube'da da abonesi olduğunuz kişilerle ilgili bildirimler alır ve yeni videolardan haberdar olmuş olursunuz. 

Kanala abone olmak oldukça basittir. İzlediğiniz videonun hemen altında "abone ol" butonu olur. Buna dokunduğunuzda abone olmuş olursunuz. 



Ya da kişinin kanalına girersiniz ve abone ol butonunu sayfasında direkt görürsünüz. Görüldüğü üzere abone olmak oldukça kolay. 



Youtube'da abonelikten nasıl çıkılır?

Daha önce abonesi olduğunuz kişinin sayfasına girin.



Abone olundu yazısına dokunun. Abonelikten çıkmak isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Abonelikten çık dediğinizde kişiyi takipten çıkmış olursunuz. Yani kanal aboneliğiniz iptal olur. 



Kanala abone olmak ücretli midir, kanal aboneliğinden para kesilir mi?

Normalde Youtube'da herhangi bir kanala abone olmaktan dolayı ücret kesilmezdi. Fakat artık ücretli kanallar da mevcut. Bunlara abone olmak ücretsiz fakat abone butonunun yanında "katıl" butonu da bulunmakta.



"Katıl" dediğinizde kanalın ücretine dair bir bilgilendirme alırsınız. Örneğin aşağıdaki örnekte aylık 15 tl kesileceği söylenmektedir. Bu aşamaları onaylamadığınız sürece sizden bir ücret kesilmez. Fakat ücretli hizmeti bulunan kanalların "katıl" butonuna tıklayıp ücretle ilgili kısımları onaylarsanız ve Google hesabınızda para varsa ücretli aboneliğiniz başlar. 



Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi kanal ücretli dahi olsa sadece "abone ol" demekle ücretli üyelik başlamaz. İnternette yaptığınız her işlemde onay kısımlarına dikkat ettiğiniz sürece kolay kolay hesabınızdan ücret kesilmez. Fakat bir dikkatsizlikle onayladığınız şeyler bazen bakiyeniz olması durumunda hesabınızdan para çekilmesine sebep olabilir. 


Youtube üyeliği ücretli mi?

Youtube standart üyeliği ücretsizdir. Fakat Premium Youtube Music hizmeti ve Reklamsız Youtube üyeliğinin ücrete tabi olduğunu belirtmek gerekir. Bu hizmetleri aldığınızda da kredi kartı gibi bilgileri girmeniz gerekir. Konunun genelinde anlattığımız "kanal abonelikleri" ise şimdilik ücretsizdir. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Ben ücretli bir abonelik yapmak istiyorum, yani Katıl dediğim zaman grubuma ücretli katılsınlar, bunun için ne yapmam lazım

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica