13 Ağustos 2021 Cuma

Youtube'a nasıl üye olunur? Youtube hesabı nasıl açılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün sizlere Youtube'a nasıl üye olunur, Youtube'da etkin bir şekilde gezinmek ve yorum yapmak için gerekli olan Youtube üyeliği nasıl açılır adım adım anlatacağız. Sonraki konularda Youtube kanalı nasıl açılır, nasıl paylaşım yapılır gibi konuları da işleyeceğiz. Şimdilik en basit haliyle Youtube üyeliği açmak isteyenlere sistemi anlatacağız.

Şunu belirtmek gerekir ki Youtube üyeliği eskiden özel olarak alınması gereken bir şeydi. Fakat zamanla tüm Google hizmetleri gibi Youtube da Google hesabına bağlandı. Dolayısıyla sahip olmanız gereken Google hesabıdır. Google hesabı açmak demek Youtube hesabı açmak demektir aynı zamanda. 

https://accounts.google.com/signup adresine giriyoruz. 




Google hizmetlerinde ve mail gönderirken görünmesini istediğimiz adımızı ve soyadımızı yazıyoruz. Bu aynı zamanda Youtube'da üyelik adımız olarak görünecektir. Yorum yaptığımızda vs. bu isim görünür. Kullanıcı adı ise mail içindir. Mailinizde kullanmak istediğiniz ismi Türkçe karakter kullanmadan yazın. Eğer başkası tarafından kullanılsan bir hesapsa başka bir kullanıcı adı bulun. Tekrardan belirtmemiz gerekir ki bu mailiniz içindir. Örneğin "x@gmail.com" şeklinde görünür mailiniz. 

Ardından şifre belirleyin ve "onayla" bölümüne şifrenizi aynı şekilde tekrar girin. Sonrasında ileri deyin. Ardından standart üyelik prosedürlerini geçeceksiniz. Telefon girmek zorunlu değildir, fakat ilgili alanı "atla" diyerek atlayamıyorsanız telefon girmek zorunlu hale gelmiş demektir. Fakat şimdilik böyle bir zorunluluk olmadığını biliyoruz. Google üyeliği tamamlandığında Youtube üyesi sayılırsınız artık.




İnternet tarayıcısından girdiğinizde sağ üstte profil isminizin baş harfini görürsünüz. Tıklayıp kamera simgesine dokunup profil fotoğrafı belirleyebilirsiniz. Google Hesabınızı yönetin diyerek Google Hesabınızı düzenleyebilir, şifre değiştirebilir, isminizi değiştirebilirsiniz. Google Hesabınızı bu adresten yönetebilirsiniz: https://myaccount.google.com/

Bu adresten çeşitli bilgileri değiştirebilirsiniz. Bundan böyle Youtube'da profilinizle gezinebilir, yorum yapabilir, kanallara abone olabilir, kanal açabilir, video yükleyebilirsiniz. Youtube ile ilgili daha fazla konuya youtube etiketine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica