11 Ağustos 2021 Çarşamba

Telegram'da engellendiğini anlamanın yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında birbiriyle iletişim kurmak istemeyen kişilerin başvurduğu seçeneklerin başında gelir kişi engellemek. Bizler başkalarını engelleyebildiğimiz gibi başkaları tarafından engellenebiliriz de. Peki engellendiğimizi nasıl anlayacağız? Bir süredir ortalıkta görünmeyen biri için içimize bir kuşku düştü ve acaba beni engelledi mi diye soruyoruz, nasıl anlayacağız bunu? Birinin beni Telegram'da engellediğini nasıl anlarım?

* Eğer bir gün öncesine hatta bir iki hafta öncesine kadar konuştuğunuz birinin Telegram son görülmesi "son görülme uzun zaman önce" şeklindeyse sizi engellemiştir. Fakat son görüşmenizin üzerinden ya da o kişinin Telegram'a son girişinden bu yana 1 ay geçmişse ve son görülme uzun zaman önce yazıyorsa bu engellediğine kesin işaret değildir. Çünkü 1 aydan uzun süre Telegram'a girmeyenlerde de bu ifade görünür. 

* Telegram araması yaparak o kişinin engelleyip engellemediğine dair bir işaret alabilirsiniz. Aradığınızda "üzgünüz gizlilik ayarları sebebiyle arayamazsınız" gibi bir ifadeyle karşılaşırsanız ya sizi engellemiştir ya da gizlilik ayarlarını değiştirmiş ve aramayı herkese (ya da sadece size) kapatmıştır.

* Engellendiğiniz zaman karşı tarafın profil resmi ortadan kaybolur ama bu tek başına yeterli bir bilgi değildir. Telegram'da profil fotoğraflarını istediğiniz kişi için açıp istediğiniz için kapatabiliyorsunuz. 

Yine de tüm verileri bir araya getirdiğinizde engellenip engellenmediğinize dair bir fikir uyanabilir. Özellikle engellediğini düşündüğünüz kişinin 1 saniye ile 30 gün aralığında Telegram'a girdiğini kesin olarak biliyorsanız ve bir anda son görülme uzun zaman önce yazıyorsa engellendiğinize dair en net işaret bu olabilir. 

Telefonunuz başkalarının da eline geçiyorsa Telegram şifre koyma konusuna göz atabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica