4 Ağustos 2021 Çarşamba

Telegram uygulamasına nasıl şifre konur?

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer telefonunuz birden fazla kişinin elinde dolanıyorsa bazı uygulamalara şifre koymanız gerekebilir. Telegram da mesajlaşma uygulaması olduğuna göre içinde birçok özel yazışmanız ve önemli dokümanlarınız olabilir. Telefona konulan ekran kilidi haricinde Telegram'a da şifre koymak mümkün. Nasıl yapıldığına birlikte bakalım. 

Telegram/ayarlar/gizlilik ve güvenlik sıralamasını takip ediyoruz ve güvenlik başlığı altında "uygulama kilidi" yazısına dokunuyoruz. 


Uygulama kilidinin aktif olmadığını göreceğiz. 




Sağa kaydırdığımızda aktif olacak ve uygulamaya girişte istenecek parolayı gireceğiz. Bu Telegram'a giriş parolası olacak, bu yüzden unutmayacağınız bir şifre koyun. Sonraki ekranda parolanızı tekrar girin. 




Böylelikle Telegram uygulamanıza parola koymuş olacaksınız. Sonraki ekranda uygulama şifresinin ne zaman devreye gireceği ile ilgili birtakım ayarlar göreceksiniz. 




Eğer Telegram uygulamasına koyduğunuz şifreyi kaldırmak, iptal etmek istiyorsanız görselde gördüğünüz "uygulama kilidi" karşısındaki işareti sola kaydırın. Bu şekilde şifrenin aktifliğini iptal edebilirsiniz.





Telegram uygulamasına şifre koyduğunuzda bundan böyle Telegram üst bölümünde kilit simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıkladığınızda Telegram kilitlenir. Bu şekilde kilitlenme süresini beklemeden manuel olarak istediğiniz zaman uygulamayı kilitleyebileceksiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica