3 Ağustos 2021 Salı

Chrome ve Firefox'ta indirilen dosyalar nasıl bulunur?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarınızda Chrome, firefox'ta bir şeyler indirdiniz ama dosyalar nereye gitti bilmiyorsunuz. Nerede bu dosyalar? Gelin birlikte bakalım. Chrome, firefox ya da başka bir tarayıcı kullanıyorsanız tarayıcınızı açıp CTRL tuşu ile birlikte J'ye basın: CTRL + J. 

Chrome'da ctrl ile birlikte j'ye tıkladığımızda chrome://downloads/ adresi açılır, yani chrome indirilenler.



İndirdiğimiz dosyayı burada görebiliriz. Klasörde göster diyerek dosyanın indiği klasörü görebiliriz. Tıkladığımızda bizi Windows'un "indirilenler" klasörüne götürüyor. Demek ki Chrome'da herhangi bir ayar yapılmadığı sürece indirdiğimiz dosyalar "indirilenler" klasöründe görünüyor. 

Firefox'ta da aynı şekilde ctrl + j dediğimizde firefox indirilenler bölümü açılır.





Dosyamızı burada görebiliriz, indiği dosyayı da görebilmek için dosyaya sağ tıklar ve bulunduğu klasörü aç deriz. Bu da bizi Windows'un "indirilenler" klasörüne yönlendirdiğine göre, çoğu tarayıcıda inen dosyaların otomatik olarak windows indirilenler bölüme gittiğini söyleyebiliriz.

Windows 10'da "aramak için buraya yazın" bölümüne "indirilenler" yazarak ilgili dosyaya gidebilir ve internetten indirdiğiniz şeylere bakabilirsiniz. Şunu da bilmek gerekir ki Chrome ve Firefox'ta başka bir ayar yaptığınızda dosyalarınız başka bir klasöre inebilir. Chrome'da ayarlar/gelişmiş/indirilenler bölümünden bu ayarı değiştirebilirsiniz. Firefox'ta ise Ayarlar/indirme bölümünde dosyaların standart olarak indirileceği klasörü değiştirmeniz mümkün. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica