2 Mayıs 2021 Pazar

Windows 10'da kolay şekilde program kaldırmak

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarınızda program/uygulama kaldırmayı engelleyen bir virüs ya da ayar yoksa eğer kolayca program kaldırabilirsiniz. Eski Windows sürümlerinde Başlat - Denetim Masası - Programlar - Programlar ve Özellikler - Kaldır ya da Başlat - Denetim Masası - Program Kaldır gibi bir sıralama takip edilerek program kaldırılabilmekteydi. Windows 10'da ise program ve ayarlara ulaşmak çok daha kolay. Yapılması gereken şey sol altta yer alan aramak için buraya yazın bölümüne "program kaldır" yazmak. Hatta tam olarak bunu yazmaya da gerek yok. "prog..." ya da "kald.." yazmaya başladığınız anda google aramalarında olduğu gibi bu aramayla ilişkili ayar ve dosyalar görüntülenecektir. 



Çıkan sonuçlarda yukarıda işaretlediğimiz gibi direkt en iyi eşleşme altındaki program ekle veya kaldır'a tıklayabileceğiniz gibi sağda görüntülenen program ekle veya kaldır altında bulunan "" a tıklayabilirsiniz.



Açılan pencerede PC'nizde yüklü programları, uygulamaları göreceksiniz. Bunlardan silmek istediğinize tıklayıp "kaldır" butonunun aktif olmasını sağlayabilir ve "kaldır" a tıklayıp uygulamayı silme işlemini başlatabilirsiniz. Her programın kendine özgü kaldırma seçenekleri olduğundan, bu adımdan sonrası programınızın türüne göre ufak değişiklikler gösterecektir. Silme işlemlerine onay vererek uygulamaları bu şekilde kaldırabilirsiniz. Kimi programlar kaldırma aşamasında "bilgisayarınızı yeniden başlatılacaktır" diyebilir, o an bilgisayarınızda yaptığınız çalışmaları kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlem sadece "bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gereklidir" uyarısı veren programlar içindir, normal şartlar altında bilgisayarınızı kapatmanız gerekmez. 

Kaldırma işleminde yönetici izni gerekiyor gibi bir uyarı alırsanız bilgisayar şifrenizi girerek işleme devam edebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica