2 Mayıs 2021 Pazar

Cihazınızda/bilgisayarda değişiklik yapmasına izin vermek ne demek?

Sponsorlu Bağlantılar

Son çıkan Windows sürümlerinde bir program/uygulama yüklenip kurulum yapıldığında şu uyarı alınır: Bilinmeyen bir yayıncıya ait bu uygulamanın cihazınızda değişiklik yapmasına izin vermek istiyor musunuz?


Uyarının altında kurulmaya çalışılan program ismi ve yer aldığı klasör bilgisi görüntülenir. Seçenek olarak da evet ve hayır. Evet diyerek işleme devam ettiğinizde program kurulumu başlar. Hayır dediğinizde ise program kurulmayacak ve klasörde kurulum dosyası olarak bekleyecektir sadece. 

Bu uyarıyı aldığınızda kurulan programın virüslü olduğu ya da olmadığı anlamı çıkmaz. Windows bundan böyle kurulacak her uygulama için bu uyarıyı verecektir. Yeni Windows sürümlerinin standart ayarıdır bu. "Bak, bu program bilgisayarında bazı değişiklikler yapabilir, ben tanımıyorum ama sen tanıyor ve güveniyorsan karar senin" demektedir. Programın kaynağı ve güvenilirliğini test etmek bu durumda size kalıyor. Bilinen, güvenli bir programı bilinen bir yerden indiriyorsanız endişelenmenize gerek yok, evet diyerek programı kurabilirsiniz. Ama uygulama size pek güven vermiyorsa tam bu noktada hayır diyerek işlemi durdurabilirsiniz. 

Cihazınızda değişiklik yapmasına izin veriyor musunuz ayarı nasıl kapatılır?

Windows bu ayarı kapatmanızı önermez. Bizler de cihazlarımızda bu ayarı ve uyarıyı kapatmıyoruz. Ama siz bu uyarıdan rahatsız oluyorum, program kurduğumda böyle bir uyarı almak istemiyorum diyorsanız bilgisayarınızdan "Kullanıcı hesabı denetim ayarı" açmanız gerekir. Bilgisayarınızın arama bölümüne Kullanıcı Hesabı yazdığınız anda bu ayar görüntülenecektir.


Her zaman uyar imlecini görseldeki gibi hiçbir zaman uyarma'ya indirdiğinizde bundan böyle bu uyarıyı görmezsiniz. Tamam diyerek bu uyarıyı kapatabilirsiniz. Fakat Windows bu ayarı önermediğini burada da belirtmektedir, yine de tercih sizin.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. abi değişiklik ne gibi oluyor bir uygulama falanmı siliyor

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica