8 Mayıs 2021 Cumartesi

Web sitesinin Google'da index alması için manuel yöntemler

Sponsorlu Bağlantılar

Bir siteye doğal yoldan ziyaretçi gelmesinin yolu arama motorlarında görünmekten geçer. Arama motorlarında yoksanız eğer sosyal medyada link paylaşarak ya da reklam ücreti ödeyerek sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz. Bunlar da para ve enerji ister. Bu sebepten hiçbir ücret ödemeden aramalarda çıkmak daha iyidir. Ne kadar farklı arama motorları olsa da istatistikler çoğunluğun hâlâ Google kullandığını gösteriyor. Bu sebepten Google'da görünür olmak oldukça önemlidir. Yazdınız çizdiniz her şey güzel, sitenizin görünümü de harika, peki Google sizi görüyor mu? Eğer Google sizi görmüyorsa manuel yöntemlerle botları çağırmak ve sitemi tara demek gerekir. Bu konuda birden fazla yöntem bulunmaktadır. Fakat biz iki tanesinden bahsedeceğiz. Linkleri tek tek bildirmek ve Site haritası pinglemek. 

Bir site haritanızın olması önemlidir. Eğer yoksa site haritası oluşturma hakkında destek alın. Blogger kullanıcıları sitelerinin sonuna /sitemap.xml ekleyerek site haritalarını görebilirler. Site haritasını manuel olarak Google'a bildirmek ve ben sitemde değişiklikler yaptım, beni tara demek için şu ifadeyi yazıyoruz:

https://www.google.com/ping?sitemap=https://internetdostu.com/sitemap.xml

Sizler yeşil renkle belirttiğimiz site haritasının yerine kendi site haritanızı yazıp arama çubuğuna yazıp enterladığınız vakit "site haritası bildirimi alındı" şeklinde yazı belirecek, işlem tamamdır. Ayrıca site haritanızı Google Search Console'a da ekleyip düzenli olarak taranmasını sağlayabilirsiniz. Diğer yöntemimiz Google Search Console üzerinden olduğu için bu aracı kullanmanız gerekir. Aşağıdaki anlatım Search Console'a üye olmuş ve mülk eklemiş kullanıcılar içindir. 

Search Console'a girdiğinizde "..... içindeki tüm URL'leri denetleyin" şeklinde bir arama bölümü göreceksiniz. 

Buraya bir türlü index almayan ya da bir an önce index almasını istediğiniz başlığınızın/konunuzun linkini yapıştırın. Yapıştırdığınız anda Google Dizininden veri alınıyor yazacak ve url'nin Google'da olup olmadığı test edilecek. 


URL Google'da yok dediğinde tek bir tıkla daha kısa sürede index almasını sağlayacağız. Görselde gördüğünüz gibi sağ altta yer alan "DİZİNE EKLENMESİNİ İSTE"ye tıklayın ve bekleyin. 


Dizine eklenmesi istendi kutucuğu çıktığında linki Google'a bildirdiniz demektir. Bu şekilde Google'ın görmediği konularınızı daha hızlı indexletebilirsiniz. Tabii bunları sürekli yapmak yerine Google botlarının düzenli olarak sitenizi ziyaret etmelerini sağlayacak çözümler üretmeniz daha iyidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica