12 Mayıs 2021 Çarşamba

Twitter'da ses ve görüntü (fotoğraf-video) ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter haber akışında takip ettiklerinizin fotoğraf ve video paylaşımlarını görürsünüz. Bunlara tıklamasanız bile videonun oynadığını, fotoğrafların görüntülendiğini görürsünüz. Eğer veri kontrolü yapmak istiyorsanız ya da sadece istediğiniz zaman bu görsellere ulaşmak isterseniz medya ön izlemesini kapatabilirsiniz.

Ayarlar ve Gizlilik'e girip Genel başlığı altında yer alan Görüntü ve Ses'e dokunup "medya önizlemeleri" tikini kaldırın. Bundan böyle haber akışınızda fotoğraf video paylaşımlarını pic.twitter... şeklinde görürsünüz ve tıklamadığınız sürece bunları görmezsiniz.


Twitter seslerini ayarlama

Görüntü ve ses ayarlarında bir diğer ayarın ses efektleri olduğunu görüyoruz. Bunun da tikini kaldırdığımızda Twitter'da bildirimleri yenilerken vs. çıkan sesleri kapatmış oluruz. Bu ayarlardan memnun kalmazsanız daha sonra aynı yere gelip ayarları değiştirebilirsiniz.

Eğer Twitter bildirim sesleri direkt telefonunuza geliyorsa bunu cihazınızdan kapatabilirsiniz. Twitter bildirimlerini kapatmak için cihazınızın ayarlar/bildirimler menüsünden Twitter'ı bulup titreşim ve sesleri iptal edebilirsiniz. Ya da isterseniz ayarları özelleştirerek belli başlı bildirimleri sesli olarak alabilirsiniz.

Twitter otomatik video oynatma kapatma

Ayarlar ve gizlilik'e tıklayıp Genel başlığı altında "erişilebilirlik" menüsüne dokunun. 



Video otomatik oynatma bölümüne dokunup asla deyin. Bu sayede Twitter'da videoların otomatik oynamasını kapatabilirsiniz. Eğer mobil verilerinizi korumak istiyor ve wi-fi'ya bağlıyken videoların otomatik oynamasından rahatsız olmuyorsanız "yalnızca wi-fi" seçeneğini işaretlemeniz daha uygundur. Fakat tamamen kapatmak isterseniz "asla" demeniz gerekir. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica