6 Mayıs 2021 Perşembe

Twitter'da nasıl mesaj atılır? Dm atma

Sponsorlu Bağlantılar

DM atma daha önce de bahsettiğimiz gibi direkt mesaj atma anlamına gelmektedir, yani bir kişiye özel mesaj atma. Her sitede ve uygulamada mesaj atma kuralları ve sınırları vardır. Twitter'da da bazı kısıtlamalar mevcut bu konuda. Eğer bir kişi DM'yi herkese açma işlemi yapmamışsa o kişiye mesaj atabilmek için onun bizi takip etmesi gerekir. Bu ne demek? Sadece takip ettikleriniz size mesaj atabilir ve sadece sizi takip edenlere mesaj atabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında birine nasıl mesaj atabiliyoruz bakalım. Mesela Pink Floyd'a mesaj atabiliyor muyuz görelim:




Görüldüğü üzere özel mesaj gönder butonu bulunmamakta. Bu durumda Pink Floyd herkesten gelen mesajları kabul etmemektedir. Twitter'da kimi destek sayfalarının mesaj simgesi olduğunu görürsünüz. O hesaplara mesaj atabilirsiniz. Örnek olması açısından Türk Telekom Destek hesabına bakıyoruz.


Türk Telekom Destek bizi takip etmediği hâlde özel mesaj gönder butonu görünmekte yani mesaj atılabilmekte. Çünkü bu hesap özel mesaj atmayı herkese açma işlemi yapmış durumda. Pink Floyd ise DM'yi herkese kapatma işlemi yaptığından mesaj atamıyoruz. Twitter'da takip etmeyen kişiye mesaj atmak için o kişinin dm'yi herkese açma ayarı yapmış olması gerekir, Türk Telekom Destek örneğinde olduğu gibi.

Aşağıdaki örnek ise bizi takip eden bir Twitter hesabına ait.


"seni takip ediyor" yazan herkeste mesaj simgesi görüntülenecektir. Dolayısıyla bu kişilere atılacak mesajlar direkt mesaj kutusuna düşecek ve kolaylıkla görebileceklerdir. Sizi takip etmediği hâlde mesaj atabildiğiniz, yani DM'yi herkese açmış kişilerde mesajlar "mesaj isteği" bölümüne düşerken "seni takip ediyor" şeklinde olanlar ile mesajlarınız direkt mesaj kutusuna düşer. 

Twitter'da dm(özel mesaj) atamıyorum diyenler yukarıdaki açıklamaları dikkatlice okusunlar. Mesaj atamamanızın nedeni muhtemelen kişinin sizi takip etmemesi ve ayrıca özel mesajları herkese açmamasıdır. Eğer daha önce mesaj attığınız birine artık mesaj atamıyorsanız profiline girmeyi ve sizi engelleyip engellemediğini öğrenmeyi deneyin. Bunlar dışında yaşadığınız sorunları detaylı olarak yorum bölümüne bıraktığınızda konuyu araştırıp yardımcı olmaya çalışacağız.

Twitter mesajlarda sesli ve görüntülü arama var mı?

Şimdilik özel sesli ve görüntülü arama yok ama Twitter Spaces ile sesli sohbet odalarına katılma özelliği geliştirilmeye devam ediyor. Clubhouse benzeri bu özellik hâlâ bazı sürümlerde çalışmıyor.

Bildirimleri ertele ne demek?

Bir sohbete girmeden üzerine basılı tutulduğunda bildirimleri ertele seçeneği görünür. Bildirimleri ertele deyip süre belirttiğinizde, belirttiğiniz süre boyunca o kişiden aldığınız mesajlarda bildirim almayacaksınız demektir. O kişinin mesajları yine sohbet kutunuza düşer ama bildirim ışığı görmezsiniz. 1 saat, 8 saat, 1 hafta ve daima gibi seçeneklerden uygun olanı seçip bu ayarı gerçekleştirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica