5 Mayıs 2021 Çarşamba

Twitter'da herkese dm açma ve kapatma

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da normal şartlarda sadece sizi takip edenlere mesaj atabilirsiniz. Aynı şekilde sadece sizin takip ettikleriniz size mesaj atabilir. Bunun istisnası ise özel mesajı yani dm'yi herkese açmaktır. Dm'yi herkese açtığınızda takip etmediklerinizden gelen mesajlar isteklere düşer ve kabul etmeniz durumunda mesajlaşabilirsiniz. Aşağıda hem dm'yi herkese açma'yı anlatacağız hem de daha önce bu ayarı herkese açmış ama şimdi kapatmak isteyenler için bu ayarın nerede olduğunu yazacağız.

Ayarlar ve Gizlilik - Gizlilik ve Güvenlik -Direkt Mesajlar bölümüne gidin. Android, ios ya da twitter.com üzerinden girişlerde bu ayar aşağıdakilerden biri gibi olabilir:

mesaj isteği al, herkesten mesaj isteğine izin ver, herhangi birinden mesaj al


Örneğin güncel Android için Twitter uygulamasında bu şekilde görünmektedir. Eğer DM'yi herkese kapatmak isterseniz mesaj isteği al karşısındaki kutu görseldeki gibi olacak, yani işaretli olmayacak. Bu ayar standart olarak bu şekildedir. Fakat siz DM'yi herkese açmak istiyorsanız "mesaj isteği al" karşısındaki kutuyu işaretlemelisiniz. 

Mesaj isteği al şeklinde işaretleme yaptığınızda bundan sonra sizi takip eden etmeyen herkes mesaj atabilir. Takip etmediklerinizin mesajı mesaj isteği bölümüne düşer. Bu ayardan rahatsız olursanız daha sonra kapatabilirsiniz. 


     dm'yi herkese açmış kişilere atacağınız mesajlar mesaj isteklerine düşer.


Yanlış anlaşılma olmaması açısından tekrar edelim. Normalde sadece sizin takip ettikleriniz size mesaj atabilir. DM'yi herkese aç dediğinizde ise takip etmedikleriniz de mesaj atabilir. DM'yi herkese kapat dediğinizde ise takip etmedikleriniz artık mesaj atamaz ama takip ettikleriniz mesaj atmaya devam eder. Yani eğer siz takip ettiklerim de mesaj atmasın diyorsanız Twitter bunun için herhangi bir ayar koymamış durumda henüz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica