9 Mayıs 2021 Pazar

Twitter'da liste nedir, nasıl oluşturulur?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter listeleri nasıl kullanılır?

Twitter'a sonradan eklenen bir özellik var: liste. Ne işe yarar bu liste? Liste ile belli başlı sayfaları ayrı bir listeye taşıyabilir ve oradan takip edebilirsiniz. Listenizi herkesten gizleyebilir ya da herkese açabilirsiniz. Herkese açık listeler "takip edilebilir" olur. Siz de listesini herkese açmış kişilerin listelerini takip edebilirsiniz. Nasıl yapıldığını anlatıp detayları yazalım.

Öncelikle liste yazısına dokunuyoruz.



Ardından liste oluşturma butonuna tıklıyoruz.


Listemize bir isim veriyoruz. İstersek listemize özel bir fotoğraf/resim de yükleyebiliriz. Açıklama da yazdıktan sonra bu listenin özel olup olmayacağına karar vereceğiz. Özel dersek bu listeyi sadece biz görürüz ve listeye aldığımız kişilerin gönderilerini görürüz.


Örneğin rock koyduk listemizin adını ve sadece rock ile ilgili hesapları ekleyeceğiz bu listeye. Oluştur deyip devam ediyoruz. Twitter'da ara yazan bölüme takip etmek istediğimiz hesapların adlarını yazıyor ve çıkan sonuçlara göre karşılarında "ekle" yazıyoruz. Bu şekilde listeye alacağımız tüm hesapları ekledikten sonra bitti diyoruz. 



Daha sonra başka bir hesabı da bu listeye dahil etmek istersek ilgili hesaba gidip sağ üstte yer alan üç nokta simgesine dokunup çıkan seçeneklerden "listelere ekle" deyip sonraki aşamada listemize tıklayıp eklemeyi sağlayabiliriz. Yine listeden çıkarmak istediğiniz bir profili bu yöntemle "listelerden kaldır" diyerek silebilirsiniz.


Unutmayın, herkese açık bir liste yaparsanız başkaları da bu listeyi görebilir ve listeyi takip edebilir. Başlangıçta özel işaretlerseniz ya da daha sonra düzenle deyip özel seçerseniz listenizi sadece siz görebilirsiniz.

Oluşturulan bir liste tamamen nasıl silinir?

Listenizi silmek için Listeler menüsüne dokunun ve listelerin bölümünde silmek istediğiniz listeye dokunun. "listeyi düzenle" yazısına dokunup "listeyi sil" dediğinizde listenizi kaldırabilirsiniz. 

Başkalarının listesi nasıl takip edilir?

Karşınıza çıkan liste önerileri sayesinde diğer listeleri takip edebilirsiniz. Listeler menüsüne girdiğinizde bu listeleri görmeniz mümkündür. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica