10 Mayıs 2021 Pazartesi

Tweet istatistiklerini kullanma, tweeti kaç kişi gördü?

Sponsorlu Bağlantılar

Bir tweet attınız ve az sayıda beğeni geldi ya da hiç gelmedi, sorun ne? Tweetimi kaç kişi gördü, kimler gördü? Bu bilgilere erişebilir miyiz? Tweeti kimler gördü bilemeyiz ama kaç kişi görmüş öğrenebiliriz. Bunun için "tweet etkinliği" aracını kullanırız.

Tweet etkinliği görüntüle nedir?

Paylaştığınız tweetlerin altında tweet etkinliğini görüntüle yazısı görünür.


Bu yazıya dokunup "tüm etkileşimleri görüntüle" dediğinizde bazı istatistiklere erişirsiniz. 



Görüntülenme sayısı, toplam etkileşim, ayrıntı tıklamaları, beğeniler gibi bilgileri görürsünüz burada. Tweetinizin aldığı etkileşime bağlı olarak burada daha fazla istatistik görebilirsiniz. Tweetinizi tanıtın butonu sizi ücretli reklam yapmaya yönlendirir. Eğer tanıtıma ihtiyacınız var ve reklam için bütçeniz varsa tweetinizi tanıtın bölümünden devam edebilirsiniz. Bu yöntemle tweetinizi kaç kişinin görüntüleyebileceğinin garantisi yoktur. Ücretli reklam için Twitter Help'ten detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Twitter gönderilerine kaç kişi baktı görebiliyoruz peki Twitter profilime kim baktı? Bunu öğrenmek mümkün mü? Twitter içinde bunu öğrenebileceğiniz bir ayar yoktur. Ek uygulamalara ise şifrenizi vermek zorunda kalırsınız. Ek uygulamalar tweetlerinizi beğenen, sizlerle etkileşime geçenlerden bir liste oluşturup profilinize bakanlar bunlar şeklinde gösterir ama bu tam olarak doğru değildir. Profilinize şöyle bir bakınıp çıkmış ya da uzun süre hiçbir gönderi beğenmeden profilinizde gezinmiş kişileri göremezsiniz. Mayıs 2021 itibariyle durum bu şekildedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica