3 Mayıs 2021 Pazartesi

Twitter'da fotoğraf, video ve gif paylaşma

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da paylaşım yaparken fotoğraf/video ekleyebilirsiniz. Bu fotoğraf da olabilir video da olabilir. Son zamanlarda gündem olan nice şeyin videolarının Twitter'da paylaşıldığını görüyoruz. Çünkü bu şekilde kişi hem videoyu paylaşıyor hem gelen tepkileri görebiliyor. İster uygulama ister twitter.com üzerinden giriş yapın, bu işlem oldukça kolay. Hemen Tweetle bölümüne dokunun. 


Tweet yazılan bölümde görselde işaretlediğimiz resim simgesine dokunun. Cihazdan bir fotoğraf ya da video seçin. Ardından isterseniz bir şeyler yazın ve Tweetle diyerek fotoğraf/video yüklenmesini ve gönderilmesini sağlayın. Twitter'a yüklenen video sınırı 2 dakika 20 saniyedir. Eğer videolarınız daha uzunsa kısaltmayı ya da bölüp ayrı ayrı paylaşmayı deneyin. Bunlar dışında bir Youtube videosu bağlantısı paylaştığınızda bununla ilgili bir sınır yoktur, çünkü bu durumda videoyu Twitter'a yüklemiş sayılmazsınız sadece paylaşmış olursunuz. 

Twitter uygulamasından girdiğinizde görünüm aşağıdaki gibidir. Eğer direkt o an fotoğraf ve video çekmek isterseniz Tweet yazdığınız bölümde kamera ikonuna dokunun. 


Yakala bölümünden fotoğraf çekebilirsiniz, video bölümünden ise video çekebilirsiniz. Yakala bölümünü basılı tuttuğunuzda ise yine video çekimi yapılabilir.

Cihazınızda gif dosyaları varsa bunları da yukarıda işaretlediğimiz resim simgesiyle yükleyebilirsiniz. Buraya dikkat, eğer cihazınız gif dosyası varsa bunu gif ikonuna tıklayarak yükleyemezsiniz, fotoğraf ve videoyu yüklediğiniz ikona tıklayarak yükleyebilirsiniz. Yukarıda turuncu ile gösterdiğimiz resim ikonunun yanındaki Gif'e tıkladığınızda ise Twitter'da halihazırda bulunan gifleri seçebilirsiniz. Buradaki ayrım bu şekildedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica