11 Mayıs 2021 Salı

Twitter'da farklı stillerde yazmak (eğik, kalın, altı çizili vs.)

Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere Twitter'ın kendi içinde kalın, eğik, altı çizili, üstü çizili ve diğer stillerde yazma seçeneği bulunmamaktadır. Eğer standart yazmak size sıkıcı geliyor ve yazı stili değiştirmek istiyorsanız yardımcı sitelerden destek almalısınız. Bu yüzden işe yarar bir yöntem olarak bu işlevi gören sitelere başvuracağız. Örneğin https://yaytext.com/ ve https://qaz.wtf/u/ gibi siteler bu işe yaramaktadır. Nasıl yapıldığına birlikte bakalım. Örnek olması açısından yaytext sitesine girdik ve your text bölümüne twitter'da kullanacağımız ifadeyi yazdık. Yazdığımız yazının aşağıda farklı fontlarda yazıldığını gördük. Ama yeterli değil. Biz kalın, italik gibi seçenekleri de kullanmak istiyoruz. 




Yazımızı silmeden solda yer alan seçeneklerden bold/italic seçiyoruz.


Böylelikle daha güzel, çarpıcı stiller elde ediyoruz. Seçenekler bunlarla sınırlı değil. Bold/italic sırasında altta ve üstte yer alanlar hepsi birer seçenek. Sizin için ideal stili buradan bulabilirsiniz.

https://qaz.wtf/u/  üzerinden bakalım bir de. Yazımızı yazıyor ve show'a tıklıyoruz.


Onlarca seçenek çıkıyor önümüze.


Bu ifadeleri kopyalıyoruz ve Twitter'da yazmak istediğimiz yere yazıyoruz. Bu şekilde kopyaladığınız fontları hakkında bölümüne yazabilir, tweet olarak atabilir ya da yanıtla seçenekleriyle tweetlere yorum olarak atabilirsiniz. Yukarıdaki siteler Mayıs 2021 itibariyle güncel olarak çalışmaktadır ve test amaçlı paylaşılmıştır. Bu sitelerin içeriğinin değişmesi durumunda başka siteleri deneyin. Bu tarz siteleri "unicode text" araması yaparak bulabilir ve daha iyi çalışan sitelere denk gelebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica