13 Mayıs 2021 Perşembe

Twitter dil değiştirme ve Türkçe yapma

Sponsorlu Bağlantılar

Bu yazıda hem Yabancı dile dönmüş Twitter hesabı nasıl Türkçeye çevrilir hem de Türkçe dilinden başka dillere nasıl çevirilir kısaca değineceğiz. Eğer hesabınız Türkçe ise bakalım başka dile nasıl çevriliyor. 

Twitter.com üzerinden Türkçe dilini başka dile çevirme

Daha fazla/Ayarlar ve gizlilik/erişilebilirlik, ekran ve diller/diller sıralamasını takip edin.



Diller bölümüne girdikten sonra "dil göster" Türkçe yazan bölüme tıklayın ve Twitter'ı hangi dile çevirmek istiyorsanız listeden bulup kaydedin. 



Bu sayede Türkçe olan hesabınız başka bir dile dönecektir.

Uygulama üzerinde ise durum farklı. Cihazınızın dili neyse Twitter uygulamanızın dili de o oluyor. Şimdilik uygulama üzerinden sadece "önerilen tweetler, kullanıcılar ve gündemler" dili değiştirilebiliyor. Yani istediğiniz dilde içerikler görebilirsiniz ama uygulamanızın dilini manuel olarak değiştiremezsiniz. Öncelikle telefonunuzun/tabletinizin dilini değiştirmeniz ve ona göre Twitter uygulaması indirmeniz gerekir. 

Bu ayar istediğini ayarsa eğer Ayarlar ve gizlilik/İçerik tercihleri/Diller sıralamasını takip edip başka bir dil seçip o dilde önerilern tweetler vs. görebilirsiniz. 


Twitter.com üzerinden yabancı dile çevrilmiş hesabı Türkçe yapma

Aşağıdaki örnekte İngilizce olmuş bir Twitter hesabını nasıl Türkçe yapıyoruz resimli olarak anlatacağız. Eğer hesabınız başka bir dile çevrildiyse resimli anlatımı inceleyip menülerin yerinden ayarlara gidip Türkçe yapabilirsiniz. 




Soldaki menülerden "more" butonuna tıklayıp "settings and privacy" seçeneğine tıklıyoruz. Accesibility, display and languages bölümüne tıklıyor ve ardından Languages diyoruz. Yukarıda da değindiğimiz gibi İspanyolca, Fransızca ve diğer dillere çevrildiyse menülerin yeri yine aynıdır ve resimli anlatımdan faydalanabilirsiniz. Languages'ı tıkladıktan sonra Display language bölümüne tıklıyor ve Türkçe seçtikten sonra "save" diyoruz. 


Bu şekilde Twitter'ı yabancı dile çevrilmiş kişiler yeniden Türkçe yapabilirler hesaplarını.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica