11 Mayıs 2021 Salı

Twitter bildirimleri ve mail bildirimleri ayarlama

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün twitter bildirimleri hakkında konuşacak ve bunlarla ilgili yapabileceğimiz ayarlara bakacağız. Temel olarak şu bildirimleri alırız:

Biri bizi takip ettiğinde, tweetimiz beğenildiğinde, takipçi isteği aldığımızda, tweetimiz retweetlendiğinde ya da alıntılandığında, tweetimize yorum geldiğinde, mention aldığımızda vs... Bunlar dışında bildirim ayarları yapılmamışsa eğer, twitter seveceğimizi ve ilgilendiğimizi düşündüğümüz hesapların hareketlerini bize bildirim olarak gösterir. "x adlı kullanıcının yeni tweeti" gibi. 

Öncelikle bildirimlere nereden bakıyoruz görelim. Twitter.com üzerinden girişlerde bildirimler yazısı ya da uygulamadan girişlerde zil simgesi bizi bildirimlere götürür. 


Burada tüm bildirimleri görebiliriz. Eğer sadece mentionlara bakacaksak "tümü" yanında yer alan "bahsedenler" bölümüne girebiliriz. 

Bildirimlerdeyken sağ üstte yer alan dişli çark simgesine dokunup neler ayarlayabiliyoruz bakalım.


Gelişmiş filtrelere bakalım öncelikle.



Takip etmediğin kişiler, seni takip etmeyen kişiler gibi seçenekler görüyoruz. Bunları işaretlediğimizde ne olur? İşaretlediğiniz seçeneğe ait hesaplardan bildirim almazsınız. Örneğin "hesabı yeni olan kişiler"i işaretlerseniz, hesabı yeni açmış biri sizi beğense de bildirim almazsınız. Bu bölümde ayarlamalar yapıp belli başlı kişilerden gelen bildirimleri etkisiz hâle getirebilirsiniz.

Diğer menümüz sessiz alınan kelimeler

Bu bölüme manuel olarak kelime ya da cümle girip bu sözcüğü içeren tweetler hakkında bildirim almama hakkınızı kullanabilirsiniz.

Okunmamış bildirim sayısı rozeti

Yeni bildirim aldığınızda bildirim simgesi yanar ve kaç bildirim aldığınız görüntülenir. Bunu görmek istemiyorsanız işareti kaldırabilirsiniz. 

Anlık bildirimler menüsüne girelim. 

Takip etttiğin kişilerden tweetler bölümünde özellikle seçtiğiniz kişilerden gelen bildirimleri kontrol edebilirsiniz. Daha önce bildirim açtığınız kişileri burada görebilirsiniz. Bu ayarın etkin olması için mobil cihazınızda Twitter bildirimlerine izin vermeniz gerekir. Peki bir kişinin tüm tweetlerinden nasıl haberdar oluruz? Elon Mustk tweet attığında haberim olsun diyorsanız ne yapmalısınız? 

Elon Musk'ın profiline gidiyoruz ve hesabında bildirim simgesine dokunup "tüm tweetler"i işaretliyoruz. Böylelikle Elon Musk herhangi bir tweet attığında telefon ayarlarımız tamsa eğer bildirim alacağız. 


Biri canlı yayın başlattığında haberiniz olsun isterseniz yine görselde ilgili seçeneği görüyorsunuz. Bildirim ayarlarımıza devam edelim. 

Sms bildirimi açma ya da kapatma


Tercihler başlığı altında "sms bildirimleri"ne dokunup sms bildirimlerinizi açabilir ya da kapatabilirsiniz.

Twitter mail bildirimi kapatma ve açma

Eğer sık sık Twitter'dan mail alıyorsanız bu bildirimleri azaltabilir ya da kapatabilirsiniz. Tercihler başlığı altında E-posta bildirimleri'ne dokunun.


Burada hangi bildirimleri almak istiyorsanız seçili olacak. Eğer hiçbir bildirim almak istemiyorsanız yani twitter e-posta bildirimi kapatmak istiyorsanız, en üstte yer alan "e-posta bildirimleri" tikini kaldırın. Bunu yaptığınızda mail kutunuzu dolduran twitter bildirimlerinden kurtulursunuz. Yine de bizce mail bildirimlerini tamamen kapatmak yerine burada gereksiz bulduklarınızın tikini kaldırın ve mesaj gibi önemli şeylerin tiki kalsın. Bu bizim bireysel tercihimiz, yine de kendiniz için en doğru ayarı siz bilirsiniz. Burada yapacağınız değişiklikler standart ayarlarınıza dönüşür ve ne zaman isterseniz yine bu bölüme gelip değiştirebilirsiniz.

Telefonunuza gelen Twitter bildirimlerini kapatmak istiyorsanız cihazınızın ayarlar/bildirimler menüsünden Twitter'ı bulup bildirimi kapatabilirsiniz.

Bildirimleri ertele ne demek?

Bir kişiyle mesajlaşıyorsanız ve her mesajında sık sık bildirim almak istemiyorsanız bildirimleri ertele seçeneğiyle bildirimleri ne kadar süreliğine ertelemek istediğinizi belirtebilirsiniz. Belirttiğiniz süre boyunca o kişiden gelen mesajlarda bildirim almazsınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica