3 Mayıs 2021 Pazartesi

Mobil bankacılık şifresiyle e-devlet'e girmek

Sponsorlu Bağlantılar

Artık birçok banka mobil bankacılığı e-devlet ile entegre etti. Bankacılık uygulamasına giren bir kişi e-devlet menüsünü kullanarak direkt e-devlet kapısına geçiş yapabiliyor. Bunun için kullandığınız bankacılık uygulamasının e-devlet menüsünü bulundurması gerekir. Örneğin aşağıda Yapı Kredi mobil bankacılık uygulaması kullananların nasıl kısa yoldan e-devlet'e gireceğini gösterelim. Yapı Kredinin güncel mobil bankacılık uygulamasında sol üst çizgili menüye ve ardından açılacak menülerde "diğer işlemler" e dokunuyoruz. 


Sonraki sayfada biraz aşağıya iniyor ve e-Devlet başlığı altında e-devlet girişine dokunuyoruz.




Bundan sonraki adımda Yapı Kredi bilgilerimizle e-devlete erişeceğimiz gibi bilgiler ve birkaç onay bulunmaktadır. İşlemi sürdürdüğünüzde e-devlet şifrenizi bilmeseniz bile e-devlet'e girebilirsiniz. Bu yöntem özellikle e-devlet parolasını bilmeyen ya da e-devlet şifresini unutanlar için pratik bir çözüm olabilir. Bu şekilde bir nevi şifresiz e devlet girişi yapmış olursunuz ama mobil bankanıza giriş yapabilmeniz şartıyla. 

Yukarıdaki anlatım örnek olarak verilmiş olup zaman içinde uygulamalar güncellendikçe menü yerleri değişebilmektedir. Sizler de kullandığınız banka uygulamasında e-devlet i göremiyorsanız uygulamanın arama bölümüne e-devlet yazarak böyle bir hizmetin olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 

Ayrıca e-devlet sitesine girdiğimizde normalde e-devlet şifresi menüsündeyken T.C no ve şifre yazmamız gerekirken sağda yer alan ve görselde turuncu ile işaretlediğimiz internet bankacılığı menüsüne tıkladığımızda sistemini e-devlet ile entegre eden bankaları görüyoruz. 


Bu listedeki bankalardan birinin mobil ya da internet bankacılığına erişim yetkiniz yani şifreniz varsa bankanızı seçerek işleme devam edebilirsiniz. Örneğin DenizBank seçildiğinde Denizbank internet bankacılığına yönlendirilirsiniz. Bilgilerinizi girdikten sonra e-devlet'e yönlendirilirsiniz. 

e-devlet şifresi ile internet bankacılığına girilebilir mi?

Ne yazık ki şimdilik e-devlet şifresi ile internet bankacılığına girilemiyor ama bunun tersi, yani yukarıda yazdığımız gibi internet bankacılığı şifresiyle e devlet kapısına girmek mümkün. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica